Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Συντονισμένη φίμωση

Διαβάζουμε σήμερα στο πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη την παρακάτω είδηση:
"Στο διάστημα από 2 έως 6 Απρίλη, δηλαδή σε διάστημα πέντε ημερών, στα τηλεοπτικά πάνελ συνολικά των TV συμμετείχαν 147 εκπρόσωποι κομμάτων. Από αυτές το μερίδιο του ΚΚΕ ήταν μόλις ένας εκπρόσωπος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
Προφανώς, πρόκειται για μια ξεκάθαρα ενορχηστρωμένη προσπάθεια φίμωσης του 3ου κόμματος του κοινοβουλίου, το οποίο μάλιστα μετά τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, αποτελεί ουσιαστικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι, ξεκάθαρο, ότι η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ είναι απειλητική για το κεφάλαιο και αστικά ΜΜΕ. Φαίνεται ότι έχουν αντιληφθεί ότι το κάλεσμα προς τους εργαζόμενους σε δράση για την ανατροπή του συστήματος που τους εξαθλιώνει, βρίσκει ολοένα και περισσότερα ανοιχτά αυτιά που αντιλαμβάνονται, ακόμα και αν διαφωνούν με το ΚΚΕ, ότι η ανατροπή είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. 
Για αυτό άλλωστε, τα αστικά ΜΜΕ προσπαθούν να φτιασιδώσουν τη συντονισμένη φίμωση με συνεχή παρουσία στα πάνελς εκπροσώπων από τη ΔΗΜΑΡ και το ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να υπάρχει και ένας εκπρόσωπος της αριστεράς, λες και τα 3 κόμματα έχουν κοινή πολιτική. Η ΔΗΜΑΡ έχει δηλώσει ξεκάθαρα το σεβασμό της προς τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μέσω της δανειακής σύμβασης, θεωρώντας ότι απαιτείται επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ψαρεύοντας σε θολά νερά μιλά γενικά και αόριστα κατά του μνημονίου, κατά της δανειακής σύμβασης αλλά υπέρ της συμμετοχής της Ελλάδας στο Ευρώ και στην Ευρωζώνη. Θεωρούμε ότι ο αποκλεισμός του ΚΚΕ από τα μέσα αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα ποιον και τι φοβούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.