Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Εικόνες Αφρικής…στο Πέραμα για ένα εμβόλιο!

Αναδημοσιεύουμε από τον Οικοδόμο ένα άρθρο που αναδεικνύει όλη την αλήθεια για το "σπουδαίο" έργο της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας για το οποίο ο Λοβέρδος δηλώνει υπερήφανος. Ένα έργο που αρκεί για να μας οδηγήσει σε γενικό ξεσηκωμό, ακόμα και αν μας έδιναν αυξήσεις στους μισθούς. Ο τομέας υγείας της Ελλάδας πολύ σύντομα θα συγκρίνεται, και φυσικά και οι δείκτες υγείας γιατί αυτά πάνε μαζί, με χώρες του 3ου κόσμου. Σκοτώνουν καθημερινά συνανθρώπους μας. Εγκληματούν εις βάρος ενός λαού ισχυριζόμενοι ότι τον σώζουν.

Ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος, κοντά στη λήξη της θητείας του, μπορεί να νιώθει υπερήφανος για το έργο που θα παραδώσει στην επόμενη κυβέρνηση. Υπερήφανη μπορεί να νιώθει και η σημερινή  συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, αφού ακολούθησε μέχρι κεραίας τις εντολές της πλουτοκρατίας και στο όνομα της «σωτηρίας της πατρίδας» ισοπεδώνουν και τα τελευταία απομεινάρια κοινωνικών κατακτήσεων και αυτονόητων ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο χώρο της Υγείας. Υπερήφανα μπορούν να είναι και τα παπαγαλάκια της τηλεοπτικής «ενημέρωσης που κράζουν με μανία τις τελευταίες μέρες εναντίον «τυφλών ταξιτζήδων», «προνομιούχων επιδοματούχων» και «κατά της διαφθοράς» (έτσι, γενικά κι αόριστα), παραπλανώντας το λαό από τις πραγματικές αιτίες που γεννούν αυτά τα φαινόμενα.
Τριτοκοσμικές εικόνες όπου μικρά παιδιά περιμένουν υπομονετικά έξω από ένα  λυόμενο ιατρείο για να τα εμβολιάσει η παιδίατρος, δυστυχώς  δεν συναντάμε μόνο στις φτωχές Αφρικανικές χώρες αλλά και στην περιοχή του Περάματος. «Κάποτε πήγαινα αποστολές στην Αφρική για να κάνω εμβόλια σε παιδάκια και ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι την ίδια ακριβώς ανάγκη θα είχαν παιδιά και στην Ελλάδα» λέει η παιδίατρος Χαρά Τζιουβάρα, μέλος των «Γιατρών του Κόσμου». Η ίδια καθημερινά μαζί με άλλους πέντε εθελοντές παιδιάτρους δίνουν το δικό τους αγώνα για να μην μείνει κανένα μικρό παιδί χωρίς τα εμβόλια του.

Οπως εξηγεί η ίδια, οι ανάγκες σε ιατροφαρμακευτικό υλικό είναι πολύ μεγάλες διότι η προσέλευση παιδιών τα οποία στερούνται ασφαλιστική κάλυψη, κυρίως επειδή οι γονείς τους είναι μακροχρόνια άνεργοι, είναι τεράστια. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στο πολυιατρείο είναι το γεγονός ότι μέσα σε μόλις δύο ώρες η παιδίατρος καλείται να εξετάσει περισσότερα από 15 παιδιά.

«Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε να επιλέγουμε τα παιδιά που θα εξεταστούν, δίνοντας προτεραιότητα στα άρρωστα ή σε όσα παραμένουν για πολύ καιρό ανεμβολίαστα. Κάτι τέτοιο όμως είναι πολύ λυπηρό για εμάς, που θέλουμε να δώσουμε τη φροντίδα μας σε όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως. Είτε είναι άρρωστα είτε όχι όσα παιδιά έρχονται στο πολυιατρείο έχουν ανάγκη από τη φροντίδα των ιατρών και από το φάρμακο που τους προσφέρουμε» μας λέει η Χ. Τζιουβάρα.

Οι οικονομικές δυσχέρειες αναγκάζουν όλο και περισσότερους γονείς να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν ακόμα και στις βασικές ανάγκες των παιδιών τους όπως είναι ο εμβολιασμός.

Η όλη προσπάθεια στηρίζεται αποκλειστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία ενώ οι θερμότεροι υποστηρικτές της προσπάθειας αυτής αποδεικνύονται τα ίδια τα μικρά παιδιά, μας λέει η συντονίστρια του προγράμματος Άρτεμις Λιανού επισημαίνοντας ότι: «Μαθητές του δημοτικού προσέφεραν το χαρτζιλίκι τους σε εμάς για να αγοραστούν βρεφικά γάλατα και παιχνίδια για άλλα παιδάκια. Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η στήριξη παιδιών από οικογένειες που λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν χάσει το βασικότερο δικαίωμά τους, της πρόσβασης στην υγεία.»

Οι κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας αφού κατάφεραν με την πολιτική τους να απαξιώσουν τον δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας, την παραδίδουν στα νύχια των μεγάλων συμφερόντων, φαρμακοβιομηχάνων και εμπόρων επιχειρηματιών, κάνοντάς την μια «παροχή» που αφορά μόνο τα χοντρά πια πορτοφόλια. Δίνοντας και λίγα ψίχουλα «αρμοδιοτήτων» στις διάφορες ΜΚΟ (για την σκοτεινή χρηματοδότηση των οποίων πολλά γράφτηκαν κατά καιρούς…), σκοπεύουν στην ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση  των αισθημάτων προσφοράς, μικρών παιδιών και γονιών, αποσπώντας τους από τον στόχο της πάλης για την ολοκληρωτική ανατροπή του σάπιου συστήματος που στο επίκεντρό του έχει το κέρδος με κάθε θυσία, ακόμα κι αν πρόκειται για την υγεία και τη ζωή μικρών παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.