Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

"Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες" το λέει και ο Δασκαλόπουλος

Η επίθεση εναντίον του ΚΚΕ συνεχίζεται τις τελευταίες μέρες και είναι βέβαιο ότι όσο πλησιάζουμε στις εκλογές θα ενταθεί. Χθες είχαμε επίθεση από τις κόρες των Μητσοτάκη και Κεφαλογιάννη, σήμερα ήταν η σειρά του προέδρου του ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλου. Ο πρόεδρος της πιο αντιπαραγωγικής και τεμπέλικης τάξης της χώρας κάλεσε τους εργαζόμενους και το λαό "να αποδοκιμάσει τα κόμματα της σταλινικής και μηδενιστικής αριστεράς που οδηγούν τη χώρα έξω απ΄ την Ευρώπη". Επίσης, δήλωσε ότι "Είναι η ώρα να μιλήσει ο λαός, πέρα από τις στενές κομματικές επιλογές οι επερχόμενες εκλογές έχουν το χαρακτήρα του δημοψηφίσματος. Όχι υπέρ ή κατά του μνημονίου όπως θα ήθελαν μερικοί. Το πραγματικό διακύβευμα είναι Ευρώπη ή χάος. Μέσα στην Ευρώπη η δοκιμασία που περνάμε μπορεί να ξεπεραστεί, έξω από την Ευρώπη η φτώχεια θα είναι οριστική."
Δηλαδή, ο Δασκαλόπουλος είπε ότι οι επερχόμενες εκλογές έχουν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα από τις εκλογές των τελευταίων δεκαετιών. Δεν έχουν στενά κομματικό χαρακτήρα (άλλωστε αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καθημερινά στρέφονται εναντίον της αριστεράς). Πλέον στις εκλογές συγκρούονται πολιτικές. Δεν συγκρούεται το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ. Δεν συγκρούονται οι αριστεροί με τους δεξιούς όπως χωρίστηκαν μετά τον εμφύλιο και τη χούντα. Αλλά συγκρούονται οι πολιτικές που έχουν σε πρώτο πλάνο τους εργαζόμενους με τις πολιτικές που θέλουν τους εργαζόμενους σιδηροδέσμιους, αποδεχόμενους τη φτωχοποίηση και τη σκλαβοποίηση στις οποίες τον οδηγούν ο Δασκαλόπουλος και η τάξη του μέσα από το πολιτικό σύστημα που στηρίζουν. Εκπροσωπώντας τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές είπε στο λαό να κάνει εκείνη την επιλογή που διασφαλίζει ότι όλοι αυτοί, που κλέβουν τον παραγόμενο από τους εργάτες πλούτο, θα ξεπεράσουν τη σημερινή κρίση που περνάνε και θα μπορέσουν να συνεχίσουν να πλουτίζουν εις βάρος των εργαζόμενων. 
Πλέον το δίλημμα είναι ξεκάθαρο και τίθεται και από τους ίδιους τους κεφαλαιοκράτες "Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες". Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών αλλά και των επόμενων ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.