Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε

Η χθεσινή μέρα ήταν ιδιαίτερα σημαντική για τις πολιτικές εξελίξεις. Φάνηκε να αποτελεί την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Το ΠΑΣΟΚ, ουσιαστικά, εξέλεξε(;) το Βενιζέλο πρόεδρο, ενώ ο Σαμαράς συνεχίζοντας τον παραληρηματικό, μετεμφυλιακού τύπου, λόγο επιτέθηκε στην αριστερά βάζοντας όλα τα κόμματα της σε ένα κουβά. Ανακάτεψε τις κατά καιρούς απόψεις του κάθε κόμματος της παρουσιάζοντας έναν ενιαίο πολιτικό φορέα που δεν ξέρει η δεξιά του τι ποιεί η αριστερά του. Γκαιμπελισμός και λαϊκισμός που μπορεί να υιοθετηθεί και να γίνει πιστευτός μόνο από χαχόλους. 
Βέβαια, η επίθεση αυτή και η γενικότερη φρασεολογία του το τελευταίο διάστημα έχει διπλή στόχευση. Ο πρώτος στόχος είναι να προσεταιριστεί όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους του Καρατζαφέρη και της Χρυσής Αυγής οι οποίοι ηδονίζονται με την ιδέα της ανασύστασης μιας δεξιάς μετεμφυλιακού τύπου, δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι μέσα στη Βουλή ο Δένδιας είπε την περασμένη εβδομάδα "Δείξαμε τεράστια ιστορική ανοχή εμείς της κεντροδεξιάς απέναντι στην αριστερά. Σας παρακαλώ, όμως ειλικρινώς μην εκμεταλλεύεστε αυτή την ανοχή. Σας σεβαστήκαμε απολύτως, σεβαστήκαμε τις απόψεις σας, αλλά μέχρι εκεί. Μέχρι εκεί! Δεν μπορεί να πάει πιο πέρα". Ο δεύτερος είναι να πέσει όσο το δυνατό περισσότερο λάσπη στην αριστερά, γιατί περί λασπολογίας πρόκειται όχι περί κριτικής, ώστε απογοητευμένοι δεξιοί που για πρώτη φορά σκέφτονται να στραφούν προς αριστερά κόμματα να ξαναδείξουν ανοχή προς τη ΝΔ. Άλλωστε το κυριότερο μέρος της κριτικής κατευθύνθηκε προς ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ και λιγότερο προς το ΚΚΕ αφού οι απογοητευμένοι δεξιοί δύσκολα θα ψηφίσουν ΚΚΕ (τσάμπα φτιάχνονται τα αναχώματα ;). Θα μπορούσαμε πολλά να γράψουμε ως σχόλια για τις δηλώσεις Σαμαρά, αλλά δεν αξίζει τον κόπο. Τι να σχολιάσεις ότι ο αντιμνημονιακός Αντώνης, μετατράπηκε σε μνημονιακό Σαμαρά, υποστηρίζοντας, ψηφίζοντας και εφαρμόζοντας ότι πιο αντιλαϊκό νομοθέτημα έχει ψηφιστεί στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, λέγοντας μάλιστα ότι έτσι σώζει την πατρίδα. Φαίνεται ότι στην Ελλάδα του μνημονίου βρίσκει απόλυτη εφαρμογή η ρήση του Άγγλου συγγραφεά Samuel Johnson "Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των παλιανθρώπων."
Μέσα στο κλίμα αυτό θα πάμε στις εκλογές, ενώ τα διλήμματα που θα τεθούν θα είναι τέτοιου τύπου που θα επιδιωχθεί να οδηγηθούμε στις κάλπες φοβισμένοι και άβουλοι. Φοβόμαστε, ότι το κλίμα αυτό δεν θα διαμορφωθεί μόνο μέσα από δηλώσεις. Οι μέρες είναι γκαστρωμένες που έλεγε και μια ψυχή. Απαιτείται εγρήγορση από όλους μας γιατί αν οι αστοί διαπιστώσουν ότι κινδυνεύει η εξουσία τους είναι ικανοί για τα πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.