Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δεν θα πεθάνει μόνος. Τσάκισέ τον!

Ο Καρατζαφέρης, πιστός στον αντιλαϊκό του ρόλο, χθες στη Βουλή εγκαινιάζοντας το νέο γύρο πολιτικής κωλοτούμπας, κατέθεσε τα διαπιστευτήρια του για το πόσο εχθρεύεται το εργατικό, λαϊκό κίνημα αλλά και την εργατική τάξη. Με αφορμή το κάλεσμα αποστράτων, εφέδρων ειδικών δυνάμεων και λοιπών "δημοκρατικών" σχηματισμών για συγκεντρώσεις την 25η Μαρτίου, διέγνωσε προσπάθεια της αριστεράς για κατάργηση των παρελάσεων. Ο ορισμός της προβοκάτσιας δηλαδή. Το οργανώνουμε εμείς με στόχο να πληγούν άλλοι.
Επίσης, πρότεινε οι μετανάστες να οδηγούνται σε άδεια στρατόπεδα και να τρώνε φαγητό μόνο αν δουλεύουν! Δηλαδή, η αμοιβή που ονειρεύεται για τους εργάτες είναι ένα πιάτο φαγητό. Θα προλάβω κάποιους που θα πουν ότι λαϊκίζω και ότι δεν αφορούσε η πρότασή του τους εργαζόμενους. Θα τους απαντήσω ότι η τιμή της εργατικής δύναμης πρέπει να είναι ίδια για ίση εργασία είτε αυτός που δουλεύει είναι Έλληνας, Αφγανός, Γερμανός ή Κοζάκος. Ενώ, η πρόταση αυτή σε συνδυασμό με τον εγκλεισμό σε στρατόπεδα, παραπέμπει σε πρακτικές στρατοπέδων συγκέντρωσης.
Όλα αυτά από ένα κόμμα που πριν λίγο καιρό ήταν, κατά δήλωση των στελεχών του, αστικό κόμμα, χωρίς καμιά σύνδεση με την άκρα δεξιά και τους φασίστες. Αλλά, όπως, έχουμε πει η ακροδεξιά και ο φασισμός είναι, μετά τον ιμπεριαλισμό, η δεύτερη πιο ακραία, απάνθρωπη και εγκληματική μορφή του καπιταλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.