Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Η ανάπτυξη είναι κοντά. 150 € το μήνα μας χωρίζουν

Θέλοντας να λειτουργήσει ως προπομπός των μεθοδεύσεων και των ενεργειών των μεγαλοεπιχειρηματιών ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ), προτείνει εργατικούς μισθούς 300 ευρώ που θα «κατοχυρωθούν», καθ' άπασαν την ελληνικήν επικράτειαν, με την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας και με ουσιαστική κατάργηση των Συλλογικών και Κλαδικών Συμβάσεων!
Σε συνέντευξη Τύπου στη Λάρισα, ο πρόεδρός του ΣΘΕΒ, Απ. Δοντάς, αφού υπογράμμισε ότι οι διαπραγματεύσεις για τους μισθούς πρέπει να γίνουν σε επίπεδο επιχείρησης και όχι σε συλλογικό, ή κλαδικό, σημείωσε ότι «η "ισορροπία" για την ελληνική οικονομία, με τα δεδομένα του ΑΕΠ και των εξαγωγών, επέρχεται με τη μείωση των πραγματικών μισθών στα 300 ευρώ».
Επιχειρώντας, δε, να δικαιολογήσει τις μεγάλες μειώσεις μισθών στις οποίες, ήδη, έχουν προχωρήσει οι βιομήχανοι, είπε ότι «προκειμένου να μειωθεί το κόστος για μια επιχείρηση, δυστυχώς, μέσα στα νούμερα που μπορείς να ψαλιδίσεις, το βασικότερο από όλα είναι το εργατικό κόστος».
Στην προσπάθειά τους ν' αυξήσουν τα κέρδη τους, οι Θεσσαλοί βιομήχανοι δε μένουν, μόνο, στη απαίτηση για ισοπέδωση του εργατικού μισθού, αλλά και διεκδικούν κι ένα «καλό μερίδιο» και από τα χρήματα που μοιράζονται στο πλαίσιο του γενικότερου «αναπτυξιακού πακέτου», το οποίο ετοιμάζει η τρόικα. Κι όπως ανέφερε ο πρόεδρός του, ο ΣΘΕΒ, στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα καταθέσει στην Task Force ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. «Πρόκειται - είπε - για ένα αναπτυξιακό μοντέλο για το πώς μπορεί να δημιουργηθεί πλεόνασμα στη Θεσσαλία με έμφαση τον αγροτικό τομέα, τη μεταποίηση και την προστιθέμενη αξία».
Εκπροσωπώντας τα συμφέροντα των ντόπιων βιομηχάνων στον ανταγωνισμό τους με τα ξένα μονοπώλια, ο Απ. Δοντάς - ιδιοκτήτης της κλωστοϋφαντουργίας «Επίλεκτος» στα Φάρσαλα, αλλά κα του μεγαλύτερου στα Βαλκάνια φωτοβολταϊκού πάρκου, που λειτουργεί δίπλα της - επεσήμανε ότι «ο έλεγχος για την ανάπτυξη πρέπει να μείνει σε ελληνικά χέρια, καθώς η χώρα έχει σημαντικότατους πρωτογενείς πόρους, τόσο σε πετρέλαιο και ορυκτό πλούτο, όσο και στον αγροτικό τομέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.