Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Οι αρχι-συνδικαλιστές εξακολουθούν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά

Σήμερα, οργανώθηκαν στην Αθήνα 3 συλλαλητήρια από το πρωί έως το βράδυ. Το πρωί η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ, αργότερα το Δίκτυο Συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ και πιο μετά ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων. Η διεξαγωγή των συλλαλητηρίων, ανακοινώθηκε Πέμπτη μεσημέρι, δίχως καμιά προσπάθεια ενημέρωσης των εργαζομένων από πλευράς ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, οι οποίες έχουν και τις μεγαλύτερες δυνατότητες. Και αναρωτιόμαστε γιατί κύριοι διεξάγετε συγκεντρώσεις για τις οποίες δεν κάνετε τίποτα ώστε να είναι μαζικές; Γιατί κύριοι δεν ανακοινώσατε τα συλλαλητήρια τη Δευτέρα ή την Τρίτη ώστε να έχετε 4-5 μέρες μπροστά σας να βρεθείτε σε χώρους δουλείας να ενημερώσετε τους εργαζόμενους; Γιατί πολύ απλά δεν θέλετε να έχουν επιτυχία. Καλλιεργείτε την ηττοπάθεια,αφού είναι βέβαιο ότι όσοι βρέθηκαν σήμερα θα αναρωτήθηκαν που είναι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και θα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν ενδιαφέρονται για όσα γίνονται και θα έφυγαν απογοητευμένοι...

Ο βρώμικος ρόλος των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ πρέπει να αναδειχθεί και να γίνει ξεκάθαρος σε κάθε εργαζόμενο. Δεν θέλουν να υπάρξει οργανωμένο σε ταξική κατεύθυνση, μαζικό εργατικό - λαϊκό κίνημα. Είναι γρανάζια του συστήματος που πάει το μισθό στα 400 € και διαλύει κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος.
Χαρακτηριστικό της συγκέντρωσης ΓΣΣΕ - ΑΔΕΔΥ είναι το πανό της φωτογραφίας. Τι να σχολιάσει κανείς; Οι διοργανωτές των διαλόγων - απάτη με τους εργοδότες, που για χρόνια συζητήσουν πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι, που για χρόνια λειτουργούσαν στη γραμμή του συμβιβασμού, που για χρόνια στόχευαν στην εργασιακή ειρήνη τη στιγμή που οι εργαζόμενοι δέχονταν πόλεμο μιλάνε για εθνική συναίνεση κομπίνα. Πρέπει να σαρωθούν και εδώ έρχεται να αναδειχθεί η ευθύνη κάθε εργαζόμενου. Έχει ευθύνη να οργανωθεί στα σωματεία του επιχειρησιακά και κλαδικά. Με την ψήφο και τη δράση του να καθορίσει τις εξελίξεις στο εργατικό κίνημα και να μην επιτρέπει σε κάθε λογής Παναγόπουλους να τον εκπροσωπούν και να αποφασίζουν πόση πείνα αντέχει. Οργανωθείτε στα σωματεία σας. Δώστε δύναμη στο εργατικό κίνημα. Αναδείξτε συνδικαλιστές εκπροσώπους της εργατικής τάξης και όχι προδότες αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.