Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΝΔ ή τανκς

Η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις πολιτικές εξελίξεις. Είναι σημαντική γιατί ψηφίστηκε ο εφαρμοστικός νόμος διάλυσης κάθε έννοιας εργατικού δικαίου, κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων και καταβαράθρωσης των μισθών. Είναι, όμως, σημαντική και γιατί έδειξε την κατεύθυνση που επιθυμούν οι πραγματικοί κυβερνώντες να ακολουθήσουν οι πολιτικές εξελίξεις. Η "αποκάλυψη" ότι το 1.000.000 € ήταν τελικά 1.000.000 $ που άνηκαν στο σύζυγο της Ντόρας αποδεικνύει ότι έχει ξεκινήσει, με την προσχώρηση Μπουμπούκου και Βορίδη στη ΝΔ, και θα ενταθεί στη συνέχεια, η προσπάθεια ενίσχυσης της ΝΔ με κάθε τρόπο. Ουσιαστικά, διαλύουν τα υπόλοιπα δεξιά κομμάτια ώστε να μπορέσει η ΝΔ να πάρει το υψηλότερο δυνατό ποσοστό που αν δεν δώσει αυτοδύναμη κυβέρνηση να δώσει μια ισχυρή συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η σημερινή κατά μέτωπο επίθεση του Σαμαρά προς την αριστερά από βήματος της Βουλής. Να επισημάνουμε ότι για την ομιλία Σαμαρά η ΝΕΤ διέκοψε το πρόγραμμά της ενώ την ομιλία Βενιζέλου που ακολούθησε δεν τη μετέδωσε.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η χθεσινή δήλωση του Γίουνκερ ότι αν μετά τις εκλογές δεν ελέγχεται η εξουσία από ΝΔ ή/και ΠΑΣΟΚ δεν θα συνεχιστεί το χρηματοδοτικό πρόγραμμα των δανειστών της χώρας. Βλέπουμε, δηλαδή, ότι οι αποφάσεις για το πολιτικό σκηνικό της επόμενης μέρας έχουν σε πρώτο πλάνο τη Νέα Δημοκρατία η οποία θα ενισχυθεί με κάθε τρόπο. Μην κάνει σε κανένα εντύπωση αν στις επόμενες εκλογές δεν υπάρχει ούτε ΛΑΟΣ, ούτε ΔΗΣΥ ,ούτε Καμμένος ούτε τίποτα.
Άρα, όσο θα βαδίζουμε προς τις εκλογές, όταν αυτές γίνουν, ολοένα και θα ακούμε το ΝΔ ή χρεωκοπία, ΝΔ ή πείνα, ΝΔ ή δείψα, ΝΔ ή τανκς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.