Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Τα κοράκια να μην χαίρονται, τα καλύτερα έρχονται

Η σημερινή απεργία ήταν κατώτερη των περιστάσεων από πλευράς συμμετοχής κόσμου, ωστόσο το γεγονός ότι οι χιλιάδες που μαζεύτηκαν αψήφισαν τη βροχή έστειλε ένα δυνατό μήνυμα αποφασιστικότητας και εναντίωσης στο κρεματόριο που του ετοιμάζουν μαύρο μέτωπο, τρόικα και τα αφεντικά τους. Σημαντικότατο ρόλο στην όχι και τόσο μεγάλη συμμετοχή διαδραμάτισε το γεγονός ότι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ αρνήθηκαν τον τελευταίο μήνα επανειλημμένα αιτήματα του ΠΑΜΕ έγκαιρου προσδιορισμού 24ώρης απεργίας στο πρώτο δεκαήμερο του Φλεβάρη αφού ήταν γνωστό το διάστημα κατά το οποίο θα ανακοινώνονταν τα νέα μέτρα. Ωστόσο οι Παναγόπουλοι, συνεπείς στο ρόλο τους, ανακοίνωσαν 24ώρη απεργία μια μέρα πριν, χωρίς διάθεση οργάνωσής της, ρίχνοντας μια ακόμη πιστολιά στο αέρα και νερό στο μύλο της ηττοπάθειας των εργαζομένων που τόσο συντονισμένα τροφοδοτούν τα τελευταία χρόνια.
Ωστόσο, επειδή οι εξελίξεις φαίνονται ραγδαίες είναι βέβαιο ότι στις επόμενες μέρες θα δοθεί η ευκαιρία σε όσους σήμερα δεν ήταν προετοιμασμένοι σήμερα, να στείλουν το μήνυμα της αντίστασης στη βάρβαρη πολιτική και να μετατρέψουν την οργή και την αγανάκτησή τους σε οργανωμένη πάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.