Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Στο τέλος αυτού του επεισοδίου πρέπει να χαμογελάει ο λαός.

Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε ένα ακόμα επεισόδιο της σειράς "Μέτρα για να μην χρεοκοπήσουμε" που ξεκίνησε το Μάρτιο του 2010 και συνεχίζεται 2 χρόνια μετά. Οι πρωταγωνιστές πάνω-κάτω οι ίδιοι, αν και τελευταία, προστέθηκαν στο cast νέα αστέρια του κινηματογράφου. Παπαδήμος, Σαμαράς, Καρατζαφέρης και λοιποί του μαύρου μετώπου. Βέβαια, είναι αλήθεια ότι αυτό το επεισόδιο έχει πιο μεγάλη διάρκεια σε σχέση με τα προηγούμενα, επειδή αφενός το διακύβευμα είναι πιο σπουδαίο (PSI, δανειακή σύμβαση, πλήρης διάλυση εργασιακών σχέσεων κλπ), αφετέρου φαίνεται ότι η παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα μπορεί να εμποδίσει τα σχέδια τους. 
Το τελευταίο είναι και το πιο σημαντικό μέρος του επεισοδίου. Το γεγονός ότι παρά την συγκρότηση της συγκυβέρνησης, χωρίς καμιά λαϊκή νομιμοποίηση, με θεωρητική πλειοψηφία 250 βουλευτών η κύρωση από τη βουλή όλων όσων επιδιώκουν είναι αβέβαιη, φανερώνει την ισχύ που έχει αρχίσει να αποκτά η λαϊκή παρέμβαση στις εξελίξεις παρόλο που οι κύριοι υπεύθυνοι για την οργάνωση της αντίδρασης των εργαζομένων, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, αρνούνται να οργανώσουν οποιαδήποτε αντίδραση, αλλά αντίθετα συμμετέχουν στο διάλογο για το πόσα ακόμα θα χάσουν οι εργαζόμενοι. Είναι, λοιπόν, η ώρα ο λαός και οι εργαζόμενοι να μην παρέμβουν απλά στις εξελίξεις αλλά να τις καθορίσουν, απαγορεύοντας σε όλους αυτούς που επιδιώκουν την σκλαβοποίησή τους και την οριστική τους πτώχευση. Στο τέλος αυτού του επεισοδίου πρέπει να χαμογελάει ο λαός.

1 σχόλιο:

  1. Generally I don't read post on blogs, but I would like to say that this write-up very forced me to check out and do so! Your writing taste has been amazed me. Thanks, quite great post.
    my website - hmiapasxolhsh

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.