Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

2 χρόνια χρεοκοπίας

Θα χρεοκοπήσουμε κύριοι αν δεν πάρουμε τα μέτρα. Θα χρεοκοπήσουμε κύριοι. Τάδε έφη Καψής, Μπάμπης, Άρης και λοιπές δημοσιογραφικές δυνάμεις. Θα χρεοκοπήσουμε λοιπόν. 2 χρόνια μετά την ψήφιση του μνημονίου για 7η φορά το ίδιο δίλημμα. Σε αυτά τα 2 χρόνια λοιπόν  που σωζόμαστε:
Τα παιδιά στα σχολεία δεν έχουν βιβλία, θέρμανση και τους διανέμονται γεύματα.
Τα νοικοκυριά δεν έχουν πετρέλαιο για θέρμανση.
300.000 τρώνε σε συσσίτια.
30.000 είναι άστεγοι.
900 βρέφη πέθαναν από έλλειψη θερμοκοιτίδων σε δημόσια μαιευτήρια.
Δημόσια νοσοκομεία δεν λειτουργούν ή λειτουργούν δίχως γάζες και σύριγγες.
Ο αριθμός των ανέργων έχει ξεπεράσει το 1.000.00.
2500 παιδιά τα εγκατέλειψαν οι γονείς τους γιατί δεν μπορούσαν να τα θρέψουν.
Οι αυτοκτονίες σχεδόν διπλασιάστηκαν.
Οι μισθοί έχουν γίνει προνοιακά επιδόματα.
Οι εργασιακές σχέσεις διαλύθηκαν. 
Το χρέος εκτοξεύθηκε.
Το ίδιο και η ύφεση.
Αν μας έλεγε κάποιος πριν 2 χρόνια ότι θα πάθουμε τα παραπάνω αν δεν ψηφιστεί το μνημόνιο πολλοί θα έλεγαν πρέπει να ψηφιστεί γιατί διαφορετικά θα διαλυθεί η χώρα. Όπως, αποδεικνύεται η πτώχευση του λαού είναι δεδομένη και τα νέα μέτρα θα οδηγήσουν στην εξαθλίωση εκατομμύρια Ελλήνων. Φανταστείτε την Ελλάδα και τη ζωή, ακόμα και αν σήμερα έχετε χρήματα και τα φέρνετε βόλτα, σε 2 χρόνια. Άρα, λέμε όχι στα τρομοκρατικά διλήμματα που θέτουν οι εκπρόσωποι τύπου του Μπόμπολα και του Αλαφούζου, και πορευόμαστε στο δρόμο που υποδεικνύει η ιστορία. Στο δρόμο του αγώνα. Μην ξεχνάμε ότι η μαζική κινητοποίηση του ελληνικού λαού απέτρεψε την πολιτική επιστράτευση εργατικού δυναμικού για τα εργοστάσια της Γερμανίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.