Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Σώζονται (!!!!!!) ο 13ος και ο 14ος (κόβονται οι υπόλοιποι 12)

Επειδή πολλά παραμύθια ακούσαμε πάλι σήμερα για σκληρές διαπραγματεύσεις, κόκκινες γραμμές και πράσινα άλογα (ή πράσσειν άλογα όπως είναι το σωστό) θέλουμε να δώσουμε και τη δική μας άποψη. Η δήλωση του Παπαδήμου για τη συνάντηση τα λέει όλα ξεκάθαρα. Λέει ότι συμφώνησαν στη λήψη νέων μέτρων για το περιορισμό των δημοσιών δαπανών, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, τη μείωση του μισθολογικού και του μη μισθολογικού κόστους. Οι κύριοι αυτοί συνεχίζοντας να εμπαίζουν τον ελληνικό λαό, έχουν συμφωνήσει σε όλα και τώρα παίζουν το γνωστό θέατρο για να ξεγελάσουν το μαλάκα τον Έλληνα ώστε να μη αντιδράσει. 
Πουλάνε το παραμύθι, ειδικά οι νεοδημοκράτες, ότι κατάφεραν μετά από σκληρή διαπραγμάτευση να διατηρηθεί ο 13ος και ο14ος μισθός. Αφού μειώσουν το κατώτερο, καταργήσουν όλες τις συλλογικές συμβάσεις πλην τη ΕΓΣΣΕ (για να έχει και ρόλο ύπαρξης ο Παναγόπουλος και η παρέα του) αν διασφαλίσουν και 15ο και 16ο, οι εργαζόμενοι οδηγούνται στην ίδια εξαθλίωση, γιατί η μείωση του κατώτερου και η ταυτόχρονη κατάργηση όλων των κλαδικών με αντικατάστασή τους από ατομικές, θα μετατρέψει το σημερινό κατώτερο μισθό σε μισθό της πλειοψηφίας των εργαζομένων. Συνεπώς, η διατήρηση του 13 και του 14ου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ.
Πέρα, από τα μισθολογικά η λήψη μέτρων ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας θα επιφέρει ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας, πιο εύκολες και μαζικές απολύσεις, καθολική επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας.
Τα μέτρα για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, δηλαδή η μείωση των εισφορών που δίνουν οι εργοδότες σε συνδυασμό με το κούρεμα των ομολόγων θα διαλύσει τα ταμεία και θα σημάνει το τέλος της κοινωνικής ασφάλισης.
Για όλους αυτούς τους λόγους μη φάτε για μια ακόμα φορά το παραμύθι τους. Μας φοβούνται είναι πιο ορατό από ποτέ. Γελοιοποιούνται προσπαθώντας να μας ξεγελάσουν. Αυτή τη φορά πρέπει να τους σταματήσουμε.

Στη συνέχεια αναδημοσιεύουμε τη δήλωση του Παπαδήμου....


Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συναντήθηκαν για να λάβουν από κοινού απόφαση για το περιεχόμενο των βασικών στοιχείων της συμφωνίας με την τρόικα, όσον αφορά το...

νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας που αποτελεί προϋπόθεση για τη νέα χρηματοδοτική στήριξη της χώρας.

Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε βασικά θέματα τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούν:

1) Τη λήψη μέτρων εντός του 2012 για τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ.
2) Την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικών συνταξιοδοτικών ταμείων.
3) Την αντιμετώπιση του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας με τη λήψη μέτρων που περιλαμβάνουν ρυθμίσεις σε διάφορους τομείς, όπως η μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας.
4) Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με συνδυασμό μέσων που διασφαλίζουν την προαγωγή του δημόσιου συμφέροντος και την επιχειρηματική αυτονομία τους.

Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί θα ξανασυναντηθούν αύριο προκειμένου να ολοκληρώσουν τις διαβουλεύσεις για το περιεχόμενο του προγράμματος.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.