Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Ο φόβος τους αυξάνεται

Μετά τον Καρατζαφέρη που από το βήμα της Βουλής έλεγε "τις πλατείες μην τις φοβάστε είναι αυθόρμητο. Τα λιμάνια να φοβάστε που είναι οργανωμένο" έρχεται και δεύτερο στέλεχος αστικού κόμματος να εκφράσει την ανησυχία του για την προοπτική ισχυροποίησης του ΚΚΕ. Η πρώην υπουργός κα. Λούκα Κατσέλη μιλώντας στη γαλλική οικονομική εφημερίδα «Les Echos» απαντώντας στην ερώτηση δημοσιογράφου: «Ποια μορφή θα μπορούσε να πάρει μια κοινωνική έκρηξη στην Ελλάδα;», απάντησε:

«Καταρχήν, ο κόσμος θα μπορούσε να βρεθεί σε μια κατάσταση, κατά την οποία δεν θα μπορεί να πληρώσει. Πολλές οικογένειες λαμβάνουν, αυτήν την περίοδο, τη νέα έκτακτη φορολογία για την ακίνητη περιουσία, η οποία, κατά μέσο όρο, κυμαίνεται σε περισσότερα από 700 ευρώ. Αυτά τα χρήματα μπορεί να λείψουν. Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν υποστεί σοβαρές μειώσεις στους μισθούς τους. Πολλοί μικροεπιχειρηματίες έχουν σταματήσει τη δραστηριότητά τους. Η ύφεση είναι βαθιά. Η ανεργία ξεπερνά ήδη το 17%. Η πρώτη αντίδραση θα μπορούσε να είναι να μην πληρωθεί η φορολογία. Υπάρχει ο κίνδυνος πραγματοποίησης απεργιών, είτε αυτές προκηρύσσονται επισήμως, είτε γίνονται υπογείως. Οι συνδικαλιστικές ομοσπονδίες δεν έχουν τα μέσα να εμποδίσουν μια κοινωνική έκρηξη, γιατί δεν έχουν τόσο μεγάλη παρουσία ανάμεσα στον κόσμο, και ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα. Ένας ακόμη κίνδυνος που απορρέει είναι ότι το ΚΚ κεφαλαιοποιεί το θυμό».

Βλέπουμε ότι η κα. Κατσέλη, έχοντας και την εμπειρία της υπουργού Εργασίας, αντιλαμβάνεται ότι αφενός οι συμβιβασμένες και ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ υποσκάπτοντας τον αγώνα των εργαζόμενων δεν έχουν καμιά δυνατότητα παρέμβασης σε αυτούς, αφετέρου το οργανωμένο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα όπως εκφράζεται μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, έχοντας σημαντική παρέμβαση ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα, όπου καμιά άλλη συνδικαλιστική οργάνωση δεν έχει καταφέρει να δρα τόσο οργανωμένα και μαζικά σε κάθε κλάδο, έχει τη δυνατότητα οδηγήσει το λαό και τους εργαζόμενους σε νικηφόρους ταξικούς αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.