Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Από τότε που ανακαλύφθηκε η φιλανθρωπία πέθανε η ανθρωπιά

Πρωτοχρονιά σήμερα και ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος με μια συμβολική κίνηση έδειξε το μέλλον. Ο κ. Παπαδήμος συνέφαγε με τους άστεγους της Αθήνας σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος. Ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τη σύζυγο του, το δήμαρχο της Αθήνας και τον Καψή, δήλωσε:
«Πιστεύω να βρουν και μιμητές και υποστηρικτές· είναι αναγκαίο αυτές οι προσπάθειες να διευρυνθούν και να ενισχυθούν»
Δηλαδή, αντί να κοκκινίζει από ντροπή που στην Ελλάδα του 2012 υπάρχουν χιλιάδες άστεγοι, όχι μόνο δεν τους υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα πάντα για να λυθεί το πρόβλημα ώστε του χρόνου να μην χρειάζονται ανάλογα γεύματα είπε ότι θα πρέπει να υπάρξουν μιμητές. Προφανώς, γνωρίζει ότι όσα ετοιμάζει αυτός και οι πολιτικοί του συνεργάτες θα αυξήσουν τους άστεγους, τους φτωχούς και τους πεινασμένους. 
Οι άνθρωποι στα χέρια των οποίων έχει παραδοθεί η τύχη της χώρας δεν έχουν κανένα ηθικό ενδοιασμό. Είναι στυγνοί και προκλητικοί. Στήνουν επικοινωνιακά παιχνίδια χρησιμοποιώντας τους ανθρώπους που δεν έχουν ψωμί να φάνε και σπίτι να κοιμηθούν δείχνοντας την φιλανθρωπία τους. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ανάγκη φιλανθρωπίας αλλά ανάγκη δουλειάς, στέγης, σίτισης. Άλλωστε από τότε που ανακαλύφθηκε η φιλανθρωπία πέθανε η ανθρωπιά.
ΥΓ. Θεωρούμε ότι ο όρος φιλάνθρωπος δεν μπορεί να αποδίδεται σε άνθρωπο. Φιλάνθρωπη μπορεί να είναι κάποια οντότητα χωρίς ανθρώπινη υπόσταση. Όπως, ένας άνθρωπός μπορεί να είναι φιλόζωος, δείχνοντας αυξημένη φροντίδα για κάποιο άλλο είδος, δεν μπορούμε να πούμε ότι ένα λιοντάρι είναι φιλόζωο. Συνεπώς, όλοι αυτοί που μιλούν για φιλανθρωπία μάλλον έχουν χάσει την ανθρώπινη υπόστασή τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.