Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Λίγη ντροπή ρε

Η παρακάτω είδηση που αναδημοσιεύουμε προκαλεί εκνευρισμό, οργή, αηδία για το ΓΑΠ ενώ αυξάνει και την καχυποψία για τα κινήματα του τύπου "Occupy".

Μύδρους κατά του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου από το Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής στην Σύνοδο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή. Ο πρώην Πρωθυπουργός σε συνέντευξη του "φόρεσε το σοσιαλιστικό κοστούμι" και υπογράμμισε ότι το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα υπονομεύει την δημοκρατία. Εξέφρασε την υποστήριξη του "σε πολλούς από τους στόχους" του κινήματος "Occupy" στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα στο αίτημα για αναδιανομή όχι μόνο του πλούτου αλλά και της εξουσίας. "Θα πρέπει να ανανεώσουμε τις δημοκρατίες μας", τόνισε ο Γ. Παπανδρέου. Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση του στην ερώτηση για τον ρόλο της Goldman Sachs στην ελληνική κρίση. Ο πρώην Πρωθυπουργός είπε ότι το ελληνικό κοινοβούλιο διερευνά τον ρόλο της εταιρείας και "σύντομα ελπίζω ότι θα υπάρξει το πόρισμα". Δεν είναι πάντως σαφές σε τι αναφερόταν ο Γιώργος Παπανδρέου.

Παρακάτω παραθέτουμε το σχετικό video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.