Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Πραξικόπημα

Λίγες ώρες από την ανακοίνωση της νέα κυβέρνησης Εθνικής(!!!!!) σωτηρίας(!!!!!!!!!) οι εντολοδότες απροκάλυπτα ξεβρακώνουν τις ηγεσίες του αστικού πολιτικού συστήματος της χώρας δημοσιοποιώντας τις εντολές που έχουν δώσει στους υπαλλήλους τους οι οποίοι προΐστανται του πολιτικού συστήματος. (Στο τέλος της ανάρτησης δημοσιεύουμε την ανακοίνωση του ΣΕΒ και του).
Ο φόβος της εφαρμογής της λαϊκής απαίτησης όπως αυτή θα εκφραζόταν μέσα από εκλογές είναι ολοφάνερος. Οι πολιτικές ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των εξαπτέρυγών τους ΛάΟΣ, ΔΗΑΡΙ, Ντόρα κλπ καταργόντας στην πράξη κάθε έννοια σεβασμού προς τους συνταγματικούς και δημοκρατικούς θεσμούς (ναι αυτού του συντάγματος που, κατά τους ίδιους, δεν έχει κανένας το δικαίωμα να το αμφισβητεί), μέσα από ένα όργιο παρασκηνιακών διαβουλεύσεων και με τον Καρατζαφέρη σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου (εδώ και 2 μέρες είναι συνεχώς σε κάποιο ΜΜΕ) φαίνεται ότι είναι έτοιμες να ανακοινώσουν τη σύνθεση μιας νέας κυβέρνησης η οποία έχει σχηματισθεί μέσα σε πολιτικά και επιχειρηματικά γραφεία χωρίς καμιά λαϊκή νομιμοποίηση. Το να χσαρακτηρίσει κανείς τις σημερινές εξελίξεις εκτροπή δεν περιγράφει την κατάσταση. Μιλάμε για κανονικό πραξικόπημα. Είμαστε μπροστά σε ένα πραξικόπημα με κοινοβουλευτικό μανδύα. 

Ανακοίνωση ΣΕβ
«Χρέος των υπόλογων κομματικών ηγεσιών είναι να διασφαλίσουν την ευρωπαϊκή μας προοπτική, συγκλίνοντας σε ένα γενναίο συμβιβασμό πολιτικής ωριμότητας και εθνικής ευθύνης», αναφέρει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
«Η μετατροπή της οικονομικής κρίσης σε πολιτική περιπέτεια είναι εθνικά επικίνδυνη», προστίθεται στην ανακοίνωση και συνεχίζεται: «Το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης δεν κατάφερε να διαφυλάξει την οικονομία μας. Ας διασώσει, τουλάχιστον, τη δημοκρατία μας από την πλήρη απαξίωση της στη συνείδηση των πολιτών. Τούτες τις ώρες κρίνεται το μέλλον όλων μας για τις επόμενες δεκαετίες. Όσο παρατείνεται η αβεβαιότητα, ο τόπος κρέμεται κυριολεκτικά από μια κλωστή».
Δήλωση Όλι Ρεν
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αύξησε σήμερα την πίεση προς την Ελλάδα ζητώντας από τη χώρα να δημιουργήσει άμεσα μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας, η οποία θα εφαρμόσει το πρόγραμμα διάσωσης, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο Ρόιτερς, ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν. "Ζητήσαμε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας και παραμένουμε πεπεισμένοι ότι αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις", δήλωσε ο κ. Ρεν στη συνέντευξή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.