Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Ο λαός στη γωνία

Η τελευταία ανάρτησή μας με τίτλο "Χοντρό Παιχνίδι" νομίζουμε οτι επιβεβαιώθηκε πλήρως από τις εξελίξεις. Η πολιτική παρωδία που παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες είναι αποτέλεσμα του χοντρού παιχνιδιού που παίζεται στην πλάτη και εις βάρος του ελληνικού λαού. Οι αντιθέσεις και οι συγκρούσεις στους φορείς του κεφαλαίου έχουν οδηγήσει τους πολιτικούς τους εκπροσώπους να πρωταγωνιστούν σε μια παρωδία που καταδεικνύει τα αδιέξοδα του συστήματος. Οι παλινωδίες, οι συνεχείς ανατροπές του σκηνικού, οι αυτοδιαψεύσεις των πολιτικών συνθέτουν ένα σκηνικό που ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να κατανοήσει. Η προσπάθεια συγκυβέρνησης των κομμάτων που παλεύουν για τη "σωτηρία" του ελληνικού λαού, φοβούμενα όμως να πάρουν τη γνώμη του, φανερώνει τη ζωφερότητα του μέλλοντος που μας ετοιμάζουν. 
Η νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που θα την ακολουθήσουν θα είναι βαρβαρότερα από όσα έχουν πάρει μέχρι σήμερα και για αυτό επιδιώκουν τη μέγιστη δυνατή συναίνεση. Επιδιώκουν, μέσω μιας διαδικασίας που μόνο δημοκρατική δεν είναι, η εκλεγείσα κυβέρνηση, η οποία έχει χάσει εδώ και καιρό την λαϊκή στήριξη, να αντικατασταθεί από μια κυβέρνηση που θα επιλέξουν λίγοι πίσω απο κλειστές πόρτες και θα μας την πλασάρουν ως κυβέρνηση εθνικής(!) ομοψυχίας. Ουσιαστικά παρακολουθούμε μια δημοκρατική εκτροπή αφού καταργείται κάθε έννοια εφαρμογής και σεβασμού της αρχής της λαϊκης κυριαρχίας. Προφανώς, έχουν αρχίσει να φοβούνται το λαό. Φοβούνται ότι ένα μεγάλο κομμάτι του δεν μπορούν πλέον να το ελέγξουν, όπως έκαναν τόσα χρόνια. Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι όσο και να προσπαθήσουν η λαϊκή βούληση θα επιβληθεί αργά ή γρήγορα. Όσο πιο πολύ αργούν και όσο πιο πολύ αγνοούν το λαό τόσο πιο εκκωφαντικό θα είναι το μήνυμα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.