Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

"Πάγωσε η τσιμινιέρα" - 32η μέρα απεργίας και συνεχίζουν

Για 32η μέρα συνεχίζουν το μεγαλειώδη απεργιακό τους αγώνα οι εργάτες της Χαλυβουργίας Ελλάδος στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου. Είναι μια είδηση που κανένα αστικό μέσο δεν μεταδίδει. 400 εργαζόμενοι απεργούν εδώ και 32 μέρες αντιδρώντας στο δίλημμα που τους έθεσε η εργοδοσία 5-ώρο ή απολύσεις και κανένα μέσο μαζικής ενημέρωσης, στα πλαίσια της αλληλεγγύης των εργοδοτών, δεν μεταδίδει μια λέξη για τον αγώνα επιβίωσης αυτών των εργαζόμενων. Ο αγώνας τους γίνεται ακόμα πιο σημαντικός, αν σκεφθούμε ότι το σωματείο της ίδιας επιχείρησης στο νομό Μαγνησίας (στην ηγεσία του οποίου έχουν εκλεγεί δυνάμεις των ΠΑΣΚΕ  & ΔΑΚΕ) όπου λειτουργούν 2 ακόμα εργοστάσια συμφώνησε στην μείωση των ωρών εργασίας σε 5 με αντίστοιχη μείωση μισθού . 
Επίσης, η απεργία στη Χαλυβουργία και η φίμωσή της από τα αστικά ΜΜΕ είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που καλλιεργούν την ψευδαίσθηση ότι η ανατροπή θα γίνει αν καταλάβουμε τη Βουλή, αν πετάξουμε μολότοφ και πέτρες στα ΜΑΤ και που γενικότερα καλλιεργούν το κλίμα ότι ο αντίπαλος των εργαζόμενων βρίσκεται στη Βουλή. Αναρωτιόμαστε πόσο αντισυστημικό είναι να πετάξεις μολοτοφ στα ΜΑΤ και πόσο συστημικό είναι να κλείνεις τα εργοστάσια όταν ο εργοδότης απαιτεί να δουλέψεις σαν σκλάβος; Τα αστικά ΜΜΕ γιατί άραγε με κάθε ευκαιρία φιλοξενούν εξεγερμένους νέους οι οποίοι συγκρούονται με τα ΜΑΤ αλλά ποτέ εργαζόμενους που συγκρούονται με τον εργοδότη;
Έχουμε υποχρέωση σαν εργαζόμενοι και σαν ένδειξη ελάχιστης αλληλεγγύης προς αυτούς τους ανθρώπους, που η νίκη τους θα ταράξει τη γαλήνη που νιώθουν οι βιομήχανοι με τα συνεχή αντιλαϊκά μέτρα που προστίθενται στη φαρέτρα τους, να αναμεταδώσουμε με κάθε τρόπο την είδηση. Να σπάσουμε τη φίμωση που επιβάλλουν τα ΜΜΕ τα οποία λειτουργώντας ως μαφία, εφαρμόζουν ομερτά υπό το φόβο της δημιουργίας κύματος αλληλεγγύης προς τους απεργούς. 
Είμαστε υποχρεωμένοι τον αγώνα των χαλυβουργών να τον διαφημίσουμε παντού και με κάθε τρόπο.

1 σχόλιο:

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.