Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Η εξέγερση στα γήπεδα αναστενάζει

Η προγανδιστική κάλυψη της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του διαδηλωτών την Πέμπτη από τα καθεστωτικά μέσα συνεχίζεται. Το ΈΘνος "αποκάλυψε" το μυστικό σχέδιο κατάληψης της Βουλής το οποίο όμως κόλλωσε μπροστά την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ.
Δηλαδή, αυτοί που σκότωσαν τον άτυχο οικοδόμο είχαν σχεδιάσει την κατάληψη της Βουλής και την αντιμετώπιση των χιλιάδων πάνοπλων αστυνομικών άλλα δεν μπόρεσαν να περάσουν απο την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ. Αναρωτιόμαστε αυτός που ανέλαβε να γράψει αυτή τη γελοιότητα, δεν ντράπηκε;


Βέβαια, επειδή το θέμα φαίνεται ότι είναι καλά οργανωμένο είδαμε ότι επεκτάθηκε και στα γήπεδα όπου οι "εξεγερμένοι", όπως δηλώνουν, οπαδοί στα πέταλα (ναι αυτοί που σκοτώνονται για το "μεγαλείο" του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκου, της ΑΕΚ
και των λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων) το Σάββατο φώναζαν μεταξύ άλλων "ΚΚΕ το κόμμα σου χαφιέ". Αυτοί οι νέοι που μέχρι προχθές στην καλύτερη περίπτωση χαρακτηρίζονταν ως ανεγκέφαλοι έγιναν ξαφνικά πολιτικά όντα υπό εξέγερση. Σε λίγο, κάποιοι, θα μιλήσουν για το πρωτοπόρο συνδεσμιακό κίνημα.  
Και πως εξέφρασαν την εξέγερση τους απέναντι στην πολιτική ηγεσία της χώρας; Με πανό που τσουβάλιαζαν όλους τους βουλευτές, συνθήματα του τύπου
“Πουτάνας γιε πρωθυπουργέ”,
“Παπανδρέου, σε γ****, στο μ**** της μάνας σου χοροπηδάμε” ,
“Να καεί, να καεί, το μπουρδέλο η Βουλή, και το γήπεδο του ΠΑΟ να φτιαχτεί σε αυτή”,
“Πουτάνας γιοί πολιτικοί”, (παραλλαγή του "Αλήτες,προδότες πολιτικοί" που ακούγεται στις κηδείες των ηγετών της χούντας ή του "πολιτικοί κουφάλες έρχονται κρεμάλες" που λένε οι Χρυσαυγίτες").
Με αναφορά σε αυτά τα συνθήματα, οι οπαδοί χαρακτηρίσθηκαν από κάποια ΜΜΕ ώς "οι επαναστάτες των γηπέδων" ή άλλοι είπαν οτι "η εξέγερση πήγε γήπεδο" κλπ.
Το γεγονός ότι το σύνολο των παραπάνω συνθημάτων παραπέμπει σε ακροδεξιά, φασιστική φρασεολογία δεν το συζήτησε κανείς. Αλλά έτσι είναι. Το "πουτάνας γίοι πολιτικοί" που αντιμετωπίζεται αμα βρούμε πολιτικούς που η μάνα τους δεν είναι πουτάνα, το λένε οι εξεγερμένοι.
Ενώ το "Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά" που αν γίνει συνείδηση του εργάτη δεν αντιμετωπίζεται, το λένε οι χαφιέδες. Η προσπάθεια να στραφεί η νεολαία, ως το πιο ζωντανό, το πιο ανυπόμονο αλλά και το πιο εύκολα καθοδηγούμενο κομμάτι της κοινωνίας,  στην κατεύθυνση της μολότοφ, της πέτρας και των φασιστικών αντιλήψεων είναι πασιφανής. Είναι η πιο ευτυχής, για το σύστημα, κατεύθυνση που μπορεί να πάρει. Το πολύ-πολύ να σκοτωθούν κάποιοι "χαφιέδες", όπως ο δολοφονημένος οικοδόμος την Πέμπτη.

ΥΓ Θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν θεωρούμε όσους πάνε στο γήπεδο ανεγκέφαλους και χουλιγκάνους. .Όπως, και ότι δεν είναι άξιο λόγου το γεγονός ότι η κρίση έχει οδηγήσει τα πιο απολίτικα κομμάτια της κοινωνίας να εκφράζονται πολιτικά. Ωστόσο, οι πυρήνες των συνδέσμων αποτελούν σκοτεινούς μηχανισμούς χειραγώγησης νέων ανθρώπων. Επίσης, θέλουμε να καταγγείλουμε την φασιστικής νοοτροπίας κίνηση διακοπής του αγώνα για ένα μη υβριστικού περιεχομένου πανό για το οποίο, μάλιστα, έγιναν και εξονυχιστικοί έλεγχοι έξω από το γήπεδο ώστε να εντοπιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.