Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Οι εμπρηστές δρουν το καλοκαίρι

Η σημερινή επέτειος του ΟΧΙ του ελληνικού λαού προς στο φασισμό, γιατί το ΟΧΙ και η θυσία που το ακολούθησε ήταν ενάντια στο φασισμό και δεν πρέπει να το ξεχνάμε, μέρες που είναι, τιμήθηκε από το λαό με ένα ξεχωριστό τρόπο. Η μαθητική και η στρατιωτική παρέλαση μετατράπηκε σε λαϊκή παρέλαση κατά την οποία ο λαός εξέφρασε την αντίθεσή του στην κυβερνητική πολιτική. Υπήρξαν φαινόμενα γενικευμένης απαξίωσης και βίαιης συμπεριφορά εναντίον των επισήμων κάθε πόλης από ομάδες πολιτών. Σίγουρα, το να στρέφεσαι κατά πάντων εμπεριέχει μιας φασίζουσα νοοτροπία, όπως είναι βέβαιο ότι υπήρξαν πυρήνες πολιτών που πήγαν στις παρελάσεις με αυτό το στόχο. Οι πυρήνες αυτοί αποτελούνταν από αριστερούς, και κάποιοι από ακροδεξιούς. Ωστόσο, αυτοί οι πυρήνες έβαλαν απλά τη φωτιά και αν δεν υπήρχε καύσιμη ύλη η φωτιά θα έσβηνε. Σήμερα, όμως, όχι μόνο δεν έσβησε αλλά οι αντιδράσεις γενικεύθηκαν και σε πολλές πόλεις της χώρας έγιναν πάνδημες και οι πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικής απόχρωσης διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική και στο πολιτικό σύστημα που με τις σημερινές ανακοινώσεις έδειξε ένα φόβο απέναντι στους αγανακτισμένους πολίτες. Μπορούμε να πούμε ότι σήμερα η πλατεία του καλοκαιριού πήγε παρέλαση.
Από τις αντιδράσεις δεν γλύτωσε ούτε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος αποχωρώντας από της εξέδρα των επισήμων στη Θεσσαλονίκη αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να τον αποκαλούν προδότη όταν 15 χρονών ήταν αντάρτης. Θα θέλαμε να του πούμε ότι "τα στερνά τιμούν τα πρώτα" και ότι το να μην αντιδρά σε μια κυβέρνηση που σφαγιάζει το λαό τον κάνει πλέον συνένοχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.