Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Η 48ώρη απεργία πρέπει να προετοιμαστεί από σήμερα

Ενώ παιδιά λιποθυμούν από την πείνα και χιλιάδες σιτίζονται σε συσσίτια, από φιλανθρωπίες ή από τα  σκουπίδια, ο ΓΑΠ και η σπείρα που μας κυβερνά περιορίζουν κι άλλο τα εισοδήματα των εργαζόμενων. Αλλά δεν μένουν μόνο στα εισοδήματα. Καταργούν κάθε έννοια προστασίας του εργαζόμενου από συλλογικές συμβάσεις αφήνοντάς τον έρμαιο στις ορέξεις του κάθε εργοδότη. Πλέον, το διακύβευμα δεν είναι η ευημερία του λαού αλλά η φυσική του επιβίωση. Γιατί και αν ακόμα περάσουν τα μέτρα, πάρουμε όλες τις δόσεις (σαν τους ναρκομανείς που αναζητούν τη επόμενη δόση γνωρίζοντας ότι είναι σε πορεία αργού θανάτου), έρθει η "πολυπόθητη" ανάπτυξη του καπιταλισμού, οι μισθοί αλλά πολύ περισσότερο οι εργασιακές συνθήκες θα διαμορφώνουν για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους ζωή εξαθλίωσης. 
Οι συνθήκες αυτές καθιστούν την 48-ωρη απεργία της Τετάρτης και της Πέμπτης ιστορικής σημασίας. Η παλλαϊκή συμμετοχή σύσσωμης της εργατικής τάξης και των συμμάχων της δεν είναι απαραίτητη, δεν είναι αναγκαία είναι υποχρεωτική. Η αποχή αντιστοιχεί σε λιποταξία. Δεν λέμε ότι με την επερχόμενη απεργία μπορεί να γίνει η ανατροπή υπέρ του λαού, αλλά μπορεί να ξεκινήσει ο λαός να αντιλαμβάνεται τη δύναμή του, επιτυγχάνοντας την πρώτη νίκη η οποία δεν μπορεί να είναι άλλη από την ανατροπή της κυβέρνησης. Η Τετάρτη και η Πέμπτη πρέπει να γίνουν αφετηρία αντεπίθεσης για το λαό. Μέχρι τότε έχουμε όλοι υποχρέωση στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στις πλατείες με πολύμορφες δράσεις να προσκαλέσουμε και να προκαλέσουμε τους συναδέλφους και τους γείτονες που δεν έχουν ξαναβγεί στο δρόμο να κάνουν το βήμα μπροστά στα ιστορικής σημασίας διακυβεύματα. Η αρχή μπορεί να γίνει το Σάββατο με το κάλεσμα των αγανακτισμένων στις πλατείες (ελπίζουμε αυτή τη φορά το αντιδραστικό μήνυμα "εξω τα σωματεία από τις πλατείες" που έντεχνα το καλοκαίρι διακινήθηκε να μην γίνει αποδεκτό από τους συγκεντρωθέντες απομονώνοντας τα παπαγαλάκια του ΠΑΣΟΚ, του ΛαΟΣ, του Αλαφούζου, της Χρυσής Αυγής, της Ντόρας, της ΔΑΠ και των υπολοίπων που συνθέτουν το αντιδραστικό μπλοκ των πλατειών), αλλά και από αύριο το πρωί γραφείο το γραφείο και πόρτα πόρτα. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.