Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Προκλητικοί και ξεδιάντροποι.

Επειδή το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού στρέφεται,και σωστά, εναντίον της κυβέρνησης του ΓΑΠ για τα δεινά που έχει επιφέρει στη χώρα θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η κυβέρνηση, χωρίς αυτό να αποτελεί συγχωροχάρτι,  εκτελεί τις εντολές της τάξης που εκπροσωπεί. Της αστικής. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και στις δηλώσεις που έκανε ένα από τα πιο προβεβλημένα μέλη της ο κ. Μυτιληναίος στο CNN International. Οι δηλώσεις του είναι συνοπτικά οι ακόλουθες......

Ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι μέχρι στιγμή το «λογαριασμό» πληρώνει ο ιδιωτικός τομέας, μετρώντας ήδη 1 εκατ. απολυμένους. Υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να ανταποκριθούμε όλοι, πολιτικοί και κοινωνία, στις απαιτήσεις των καιρών, για να επιβιώσει η χώρα και επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση πρέπει να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συμφωνία της 21ης Ιουλίου.
«Αυτό που διακυβεύεται τώρα είναι η ίδια η επιβίωση του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Δεν έχει σημασία το πώς. Η ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να φέρει αποτέλεσμα, η ελληνική κοινωνία πρέπει να φέρει αποτέλεσμα. Πρόκειται για ζήτημα επιβίωσης, και όχι πολυτέλειας» δήλωσε.
Τόνισε τέλος ότι οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων προκαλούν δυσαρέσκεια και ότι πλέον είναι κρίσιμη η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί από την τρόικα για να σωθεί η χώρα.

Οι δηλώσεις του έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον . Χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για τους ανέργους, χρησιμοποιεί το επιχείρημα ότι πρέπει να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο γιατί μέχρι τώρα απολύονται μόνο από τον ιδιωτικό τομέα. Ισοτιμία στην ανεργία δηλαδή. Θυμηθείτε το την επόμενη φορά που θα το ακούσετε από κάποιον άνεργο ή κάποιον που παίρνει 500€.  
Δεύτερο,  έκανε και αυτός αναφορά στον πατριωτισμό που πρέπει να επιδείξουμε όλοι ώστε να σωθεί η πατρίδα. Ο πατριωτισμός για αυτούς τους τύπους συνοψίζεται στο πως θα σωθούν τα πλούτη τους από την κρίση και πως το αύριο της κρίσης θα τους δώσει την ευκαιρία να τα αυξήσουν. Υποθέτω, ότι του διέφυγε να πει ότι την επόμενη της "σωτηρίας", όπως την οραματίζεται,  στη χώρα θα μπορούν να ζήσουν αυτός και όμοιοί του.
Τρίτο, εγκαλεί την κυβέρνηση για καθυστέρηση στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων δείχνοντας την ανυπομονησία του να ορμήσει στην υπό ξεπούλημα κρατική περιουσία. Άλλωστε, είναι γνωστά τα, ύποπτα, πάρε-δώσε που έχει με τη ΔΕΗ. (http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=112089340)

Τη στιγμή που γράφεται αυτή η ανάρτηση παρακολουθώ την Ανά(ν)τροπή του Pretender. Στην εκπομπή αυτή ακούστηκαν, για μια ακόμη φορά εξοργιστικά πράγματα, τα οποία έχουν άμεση σχέση με την ανάρτηση. Ακούσα το Ρέππα να λέει ότι η αστική τάξη δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι σήμερα στο κάλεσμα της κυβέρνησης να στηρίξει την προσπάθεια σωτηρίας της χώρας και δεν έχει συμβάλει όσο οι υπόλοιπες τάξεις (!). Πολύ σωστά ο Τατσόπουλος του είπε ότι δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να κάνει έκκληση στην αστική τάξη αλλά είναι υποχρεωμένη να πάρει από την αστική τάξη αυτά που της αναλογούν γιατί στο κάτω-κάτω τα κέρδη της προηγούμενη περιόδου δεν τα καρπώθηκαν ούτε οι μισθωτοί ούτε οι συνταξιούχοι. 

Στη συνέχεια, έκανε παρέμβαση ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Ξενοδόχων ο οποίος είπε ότι σημασία έχει να ολοκληρωθεί η προσπάθεια. Τα ποσά φορολόγησης και η κατανομή τους δεν είναι το κύριο. 5 πάνω 5 κάτω θα βρούμε άκρη. 

Είναι τόσο ξεδιάντροποι και τόσο προκλητικοί που επιβεβαιώνουν το Μπρέχτ.

Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι
Κηρύχνουν τη λιτότητα
Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα
Ζητάνε θυσίες
Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους
Για τις μεγάλες εποχές που θα’ρθουν
Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο
Λες πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό

Απόσπασμα από το "Γερμανικό εγχειρίδιο πολέμου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.