Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Η Γουατεμάλα ως κράτος-πρότυπο

Η κυβέρνηση πιστή στο ραντεβού νέων μέτρων πριν από κάθε δόση ανακοίνωσε τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να σωθεί η Ελλάδα. Προφανώς, η Ελλάδα χωρίς τους Έλληνες γιατί με τα μέτρα αυτά δεν αφήνουν περιθώρια επιβίωσης στους κατοίκους αυτής της χώρας. Πολλοί θα μεταναστεύσουν θυμίζοντας την Ελλάδα του 1950 ενώ οι υπόλοιποι που θα επιλέξουν να παραμείνουν θα ζουν με καθημερινό εφιάλτη τη μάχη για την επιβίωση. 
Το πλέον ενδεικτικό για τους σχεδιασμούς τους είναι η δημοσιογραφική πληροφορία ότι το 25-30% των υπαλλήλων του υπουργείου υγείας θα μπει σε εφεδρεία. Δηλαδή, θα απολυθεί. Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να αναφερθούμε στις απολύσεις των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων γιατί ο καθένας καταλαβαίνει το έγκλημα αλλά αναφερόμαστε στο υπουργείο υγείας γιατί υπάλληλοί του είναι κατά βάση νοσηλευτές και γιατροί. Αυτό αποτυπώνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο το σχεδιασμό τους για την δημόσια υγεία τη στιγμή που τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα με το υπάρχον δυναμικό. Φανταστείτε να φύγουν 25-30% των εργαζόμενων. Το όραμα να γίνουμε Γουατεμάλα φαντάζει εξαιρετικά πιθανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.