Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Όχι στους εκβιασμούς, ναι στην κοινωνική αλληλεγγύη

Πριν από λίγες μέρες γράφαμε για το θρίλερ μιας ακόμη δόσης. Δυστυχώς, φαίνεται ότι το έργο θα τραβήξει σε μάκρος μιας και έχουν τη δυνατότητα, για 2 μήνες, να μην εκταμιεύουν την 6η δόση αφού δεν λήγει κανένα κρατικό ομόλογ συνεπώς οι δανειστές δεν έχουν να φοβούνται μια ενδεχόμενη στάση πληρωμών.
Οι χθεσινοβραδινές εξελίξεις, ωστόσο, και οι πληροφορίες που διαρρέονται περί νέων μέτρων που θα αντικαταστήσουν το χαράτσι στα ακίνητα φανερώνουν ότι η κυβέρνηση, οι ντόπιο και ξένοι σύμμαχοι της είναι μπροστά σε μια απρόσμενη για αυτούς δυσκολία επιβολής των μέτρων αφού η διάθεση άρνησης καταβολής των χαρατσιών από μεγάλο τμήμα του λαού ανατρέπει τα σχέδια τους. Σίγουρα, αυτό αποτελεί μια πρώτη νίκη του λαού απέναντι στα αλλεπάλληλα εκβιαστικά διλλήματα. "Μνημόνιο ή χρεοκοπία", "Μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία", "Χαράτσια ή χρεοκοπία". Φαίνεται ότι στο τελευταίο ο ελληνικός λαός αντιλαμβανόμενος ότι χρεοκόπησε επιλέγει τη χρεοκοπία από την εξαθλίωση που τον οδηγεί σε καταστάσεις που θυμίζουν κατοχή.
Βέβαια, η αντίδρασή αυτή στα χαράτσια θα πρέπει αφενός να διατηρηθεί για κάθε νέο επιβαλλόμενο μέτρο αλλά να αποτελέσει και εφαλτήριο κινητοποίησης ενάντια στα νέα μέτρα αφού πιθανότατα δεν θα έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα αλλά θα αφορούν στην απόλυση πολλών χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Ουσιαστικά η κυβέρνηση το πρόσφατο δίλλημα "Χαράτσια ή χρεοκοπία" θα το μετατρέψει "Απόλυση δημοσίων υπαλλήλων ή χρεοκοπία". Η απάντηση που πρέπει να δώσουμε πρέπει να είναι ίδια με αυτή για τα χαράτσια. Φοβόμαστε, όμως, ότι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων και ο κοινωνικός κανιβαλισμός που έχει επιβληθεί από τα ΜΜΕ θα οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους. Η άρνηση πληρωμής χαρατσιών είναι μια κατάκτηση η κοινωνική αλληλεγγύη ελπίζουμε να γίνει η επόμενη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.