Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Το θρίλερ μιας ακόμα δόσης

Το παιχνίδι της ενδεχόμενης χρεωκοπίας πριν από κάθε δόση, δυστυχώς ξαναπαίζεται. Βέβαια, επειδή κάθε φορά είναι πιο δύσκολο να περάσουν τα μέτρα το έργο γίνεται όλο και πιο δραματικό. Χρεοκοπούμε από λεπτό σε λεπτό αλλά η καλή Άγγελα και ο πιο καλός Νικολά κάνουν τα πάντα για να μας σώσουν. Βέβαια, θα πρέπει να βοηθήσουμε και εμείς πληρώνοντας τα χαράτσια που ανακοινώνει κάθε μέρα η κυβέρνηση (που θα είναι και αυτά, όπως και τα προηγούμενα, τα τελευταία), αποδεχόμενοι ότι το να δουλεύει ένας σε κάθε οικογένεια είναι ευημερία, ότι πρέπει να απολυθούν και 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι, ότι δεν είναι και σπουδαίο να έχουμε σχολεία χωρίς βιβλία και νοσοκομεία χωρίς γιατρούς και ότι άλλο τελοσπάντων λένε και κάνουν κάθε μέρα ο ΓΑΠ και η παρέα του. 
Θεωρούμε ότι όλα γίνονται τόσο δραματικά γιατί θα πρέπει η κοινωνία, που είναι στα όρια της,να αποδεχτεί τα δραματικά μέτρα που έφεραν αλλά και θα φέρουν στο επόμενο διάστημα. Άλλωστε ο Βενιζέλος το είπε ότι το επόμενο δίμηνο είναι ιστορικής σημασίας. Βέβαια, το επόμενο δίμηνο έχουν τη δυνατότητα να παίζουν και να λένε ότι δεν θα πάρουμε τη δόση γιατί πολύ απλά για στο επόμενο δίμηνο δεν λήγει κάποιο ελληνικό ομόλογο. Άρα, η κυβέρνηση για να δραματοποιήσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση ενδέχεται να καταφύγει και σε πρακτικές εσωτερικής στάσης πληρωμών. πχ μερική πληρωμή μισθών και συντάξεων. Ήδη συζητείται έντονα να δοθεί μέρος του μισθού των δημοσιών υπαλλήλων το Σεπτέμβριο. Αυτό θα διαμορφώσει μια αίσθηση ότι αν δεν περάσουν τα μέτρα που θέλουν θα καταστραφούμε. Αφού λοιπόν περάσουν όσα μέτρα θελήσουν, με αποκορύφωμα την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων και διακομματική (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΝΤΟΡΑ) δέσμευση για άρση της μονιμότητας στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση θα γίνει και η ελεγχόμενη χρεωκοπία που θα καταστήσει το χρέος μας βιώσιμο και μετά θα έρθει η ανάπτυξη. Η ανάπτυξη βέβαια για τους εργαζόμενους θα έχει ως σημείο εκκίνησης τα 500 € το μήνα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.