Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Την ακοή του έχασε δημοσιογράφος εξαιτίας κρότου-λάμψης

Εξαιτίας χειροβομβίδας κρότου-λάμψης που έπεσε δίπλα του στη διάρκεια της κινητοποίησης της 15ης Ιουνίου, ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος έχασε την ακοή του και από τα δύο αυτιά του. Μάλιστα, καθώς ο δημοσιογράφος, που κάλυπτε ρεπορτάζ για την κινητοποίηση, προσπαθούσε να φτάσει με τα πόδια στο νοσοκομείο, ξυλοκοπήθηκε άγρια από αστυνομικούς της ομάδας «Δέλτα».


Την απερίφραστη καταδίκη της για το γεγονός εκφράζει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, κάνοντας λόγο για «ωμή κρατική βία που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της στο δημοσιογράφο-μέλος της ΕΣΗΕΑ, Μανώλη Κυπραίο, ο οποίος είχε την ατυχία να κάνει τη δουλειά του κατά τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων πολιτών στις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «οι σκηνές αυτές παραπέμπουν σε αλλοτινές εποχές, όπου η καταλυμένη Δημοκρατία επέτρεπε τέτοιες συμπεριφορές και απέτρεπε την ελεύθερη άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος».

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει πως «δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Θα σταθεί στο πλευρό του δημοσιογράφου, που κατέστη ανάπηρος και ανήμπορος να εργαστεί στον τόσο απαιτητικό κλάδο της ενημέρωσης, και θα ασκήσει όλα τα νόμιμα μέσα για τη δικαίωσή του αλλά και για την ανεμπόδιστη άσκηση του λειτουργήματος της ενημέρωσης από όλα τα μέλη της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.