Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Το έγκλημα συνεχίζεται

Η κυβέρνηση του ΓΑΠ μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου συνεχίζει απρόσκοπτη το καταστροφικό της έργο στοχεύοντας στον βασικό κορμό των παροχών του κράτους προς τους πολίτες. Την δημόσια υγεία και παιδεία (δεν χρησιμοποιούμε τον όρο δωρεάν γιατί εδώ και χρόνια δεν είναι δωρεάν η υγεία και η παιδεία στη χώρα μας). Το έργο αυτό το έχουν αναλάβει δύο υπουργοί σύμβολα της κυβέρνησης. Η Διαμαντοπούλου και ο Λοβέρδος. Τους χαρακτηρίζουμε σύμβολα γιατί αποτελούν τους βασικότερους υποστηρικτές και εκφραστές της πολιτικής του μνημονίου, της πολιτικής παράδοσης της χώρας στο ντόπιο και το ξένο κεφάλαιο.....

Ο Λοβέρδος, αφού απορύθμισε πλήρως την αγορά εργασίας διαλύοντας θεσμικό πλαίσιο προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, ανέλαβε τη διάλυση της δημόσιας υγείας. Ανακοίνωσε ένα γενικό πλαίσιο συγχωνεύσεων και καταργήσεων μονάδων υγείας (νοσοκομεία, κλινικές, κέντρα υγείας) το αποτέλεσμα του οποίου είναι να μειωθούν τα διαθέσιμα κρεβάτια στα δημόσια νοσοκομεία κατά 4000 ενώ άλλες 550 κλίνες πωλούνται σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες! Αντιλαμβάνεστε ότι η παροχή υπηρεσιών υγείας θα πάψει πολύ σύντομα να είναι υποχρέωση του κράτους προς τον πολίτη και θα μετατραπεί σε πολυτέλεια.
Η Αννούλα στα 20 σημεία που παρουσίασε αναφορικά με το νόμο-πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση αναγορεύει την αγορά και τις απαιτήσεις της, στο ρυθμιστικό παράγοντα καθορισμού  της λειτουργίας του πανεπιστημίου. Βάζει ταφόπλακα στη δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση (αφού ένα από τα σημεία αναφέρει "Ανώτατα Ιδρύματα πολλαπλών ταχυτήτων, υπαγόμενα στους κανόνες της αγοράς και με ρυθμιζόμενη δημόσια χρηματοδότηση.") μετατρέποντας το σε επιχείρηση που διοικείται από γραβατομένους managers ("Τη διοίκηση αναλαμβάνουν τα συμβούλια διοίκησης από καθηγητές των Ιδρυμάτων αλλά και εξωπανεπιστημιακούς, που θα έχουν στα χέρια τους και το στρατηγικό πλάνο.")που κοιτούν έσοδα και έξοδα, χωρίς να δίνουν σημασία στην αξία του εκπαιδευτικού περιεχόμενου που δεν ελκύει την αγορά. Ταυτόχρονα, παρέχει τη δυνατότητα στα πανεπιστήμιο να δίνουν μονοετή, διετή ή τριετή πτυχία ορίζοντας τον περιορισμό της παρεχόμενης γνώσης ως αναβάθμιση. Πέρα, από την πλήρη ταύτιση των σπουδών με τις απαιτήσεις της αγοράς  καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο διαμορφώνοντας το πλαίσιο που θα απαγορεύσει στο ελληνικό πανεπιστήμιο να παράγει πολιτική σκέψη. Πρέπει οι απόφοιτοί του να φοράνε γραβάτα, να ξέρουν όσα θέλουν οι επιχειρηματίες για να τους είναι χρήσιμοι, χωρίς ιδέες και σκέψεις για ένα διαφορετικό κόσμο. Η αποκρουστική εικόνα της υπουργού, με την ελιτίστικη συμπεριφορά, αναπαριστά με τον καλύτερο τρόπο την εικόνα του ελληνικού πανεπιστημίου που ετοιμάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.