Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΜΠΑΤ-ΣΟΚ και ΔΕΟΣ

Η κυβέρνηση του ΓΑΠ σε μια οργιώδη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών με και χωρίς στολή γέμισε τον αθηναϊκό ουρανό χημικά και τα νοσοκομεία τραυματίες. Οι σημερινές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν νωρίς με τους λεγόμενους αγανακτισμένους στην προσπάθεια τους να στήσουν μπλόκα στους βουλευτές ώστε να μην μπορέσουν να μπουν στη Βουλή να υπερψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο κατάφεραν να ρίξουν γιαούρτι στην Κανέλλη η οποία πήγαινε στη Βουλή να το καταψηφίσει. Η πολιτική θολούρα στο μεγαλείο της. Το ΠΑΜΕ στη μεγαλύτερη, μέχρι σήμερα, απεργιακή του συγκέντρωση συγκεντρώθηκε στην Ομόνοια και στη συνέχεια κινήθηκε συντεταγμένα προς το Σύνταγμα όπου όμως είχαν αρχίσει οι συγκρούσεις. Η κορυφή του ΠΑΜΕ ήταν στη γωνία Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου όπου παρέμεινε για παραπάνω από 2 ώρες μη μπορώντας να προχωρήσει προς την πλατεία αφού στον κόσμο που διαδήλωνε ήταν χιλιάδες γυναίκες, συνταξιούχους και παιδιά. Οι μασκοφόροι και οι αστυνομικοί κατάφεραν να απαγορεύσουν σε όλες αυτές τις χιλιάδες να διαδηλώσουν μπροστά από τη Βουλή ενώ είναι αστείες οι ειρωνικές αντιδράσεις ορισμένων αγανακτισμένων προς το ΠΑΜΕ την ώρα που κινούταν προς την Ομόνοια. Το να θέτεις σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζόμενων που απεργούν και διαδηλώνουν δεν είναι και τόσο φρόνιμο.Η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ολοκληρώθηκε στις 16.30 περίπου στην Ομόνοια. 
Στην πλατεία Συντάγματος τα επεισόδια  συνεχίζονταν. Στην προσπάθεια μας να φθάσουμε στην πλατεία μέσω Σταδίου αντιμετωπίσαμε παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες απαγόρευαν στους πολίτες να φθάσουν στην πλατεία (που έτσι κι αλλιώς λόγω χημικών ήταν σχεδόν αδύνατο). Η απαγόρευση γινόταν αρχικά με κόσμιο τρόπο "Που πας ρε; Απαγορεύεται" και στη συνέχεια σε όποιον επεδίωκε να παραβεί το νόμο των ΜΑΤ με ξύλο. Δηλαδή, τα ΜΑΤ απαγόρευαν στους διαδηλωτές να φθάσουν στην πλατεία περιφρουρώντας τους προβοκάτορες που την ίδια ώρα έσπαζαν και έκαιγαν ότι έβρισκαν.   Οι μπάτσοι, γιατί για τέτοιους πρόκειται, ως πειθήνια όργανα έδερναν τους ανθρώπους που διαδήλωναν για να μην κοπεί και ο δικός τους μισθός. Για να αντιληφθούν όλοι για τις κτηνώδεις διαθέσεις τους, τα ζώα έδειραν κόσμο που έτρωγε στο Μοναστηράκι. Άξιος, ο πετσοκομμένος, μισθός τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.