Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ώρα αγώνα

H κυβέρνηση μέσα, από........θυελλώδεις συνεδριάσεις (γελάει ο κόσμος με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του δημοσιογράφους που αναπαράγουν υποτιθέμενες ανταρσίες στελεχών του) έφερε σήμερα στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα φτωχοποίησης, επιβολής εργασιακού μεσαίωνα και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας σθεναρά τον ιστορικό του ρόλο ως βασικός μεταρρυθμιστής υπέρ του κεφαλαίου διαμορφώνει μια πραγματικότητα εφιαλτική για τους εργαζόμενους της χώρας. Ωράριο λάστιχο, κατώτερο μισθό 500€, ουσιαστική κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, χαράτσι ακόμα και σε ανθρώπους που ζουν(;) με 600€ το μήνα είναι μερικά από τα μέτρα που θα μας σώσουν. Έχοντας χάσει τη λαϊκή νομιμοποίηση προσπαθεί να περάσει τα μέτρα ώστε να στρώσει χαλί για την επόμενη κυβέρνηση που θα συντηρήσει το σύστημα. 
Χρέος όλων μας είναι να τους σταματήσουμε χτίζοντας τείχος απέναντι στη λαίλαπα μέτρων που εφαρμόζουν. Τείχος που θα συμπαρασύρει κάθε σκέψη περαιτέρω αντιλαϊκών μέτρων. Είναι ώρα ευθύνης, αγώνα και σκέψης για το αύριο. Σήμερα, αντιστεκόμαστε, όπως μπορούμε, να γλιτώσουμε τα χειρότερα και παράλληλα σκεφτόμαστε τι πρέπει να κάνουμε και με ποιους να συμπορευθούμε ώστε το αύριο να βρει το λαό ισχυρότερο και το κεφάλαιο νικημένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.