Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Όλοι στους δρόμους

Οι μέρες που ζούμε είναι ιστορικές. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια αναμέτρηση που θα καθορίσει το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Ο πλούτος της χώρας δίνεται όσο-όσο και ήδη οι κεφαλαιοκράτες, ντόπιοι και ξένοι, κάνουν ουρά για να δηλώσουν συμμετοχή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ΟΤΕ (μάλλον θα πρέπει να αλλάξει όνομα) το 16% του οποίου πωλείται, στα γρήγορα, έναντι περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ (δεν θα συμφωνούσαμε ακόμα τα 10 δις να τον έδιναν, απλά το τίμημα κάνει ακόμα μεγαλύτερη τη λεηλασία) όταν το 1ο τρίμηνο του 2011 είχε τζίρο 1,2 δις ευρώ και περίπου 130 εκατομμύρια λειτουργικά κέρδη. Βέβαια, η κουβέντα παραπέμπει σε συνθήκες μπανανίας όταν συζητείται η πώληση των νερών, του λιγνίτη και του νικελίου.
Από αύριο, λοιπόν, έχουμε όλοι οι εργαζόμενοι υποχρέωση απέναντι στους προγόνους και τους απογόνους μας να πλημμυρίσουμε τους δρόμους ώστε να ανακόψουμε το ξεπούλημα. Με όποιον πιστεύει ο καθένας ότι τον εκφράζει καλύτερα με τη ΓΣΕΕ, με το ΠΑΜΕ, με τα πρωτοβάθμια σωματεία, με τους Bloggers, μόνος του. Όπως γουστάρει ο καθένας να βγει στους δρόμους. Σίγουρα, η ριζοσπαστικοποίηση των αιτημάτων είναι απαραίτητη, αλλά επειδή η μη ενεργοποίησή μας για χρόνια καθιστά την άμεση ριζοσπαστικοποίηση των αιτημάτων ανέφικτη, σε πρώτη φάση ας ανακόψουμε τη λαίλαπα και στη συνέχεια μπορούμε ως κίνημα να καθορίσουμε το μέλλον μας. Ο χρόνος μετράει εναντίον μας. Όλοι στους δρόμους.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.