Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Η λαϊκή συνέλευση και η σχηματοποίηση ενός κινήματος

Το "κίνημα της πλατείας" ή των "Αγανακτισμένων" εξακολουθεί για 5η συνεχόμενη μέρα να βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Η αυθόρμητη προσέλευση χιλιάδων ανθρώπων καθημερινά αποτελεί μια ενδιαφέρουσα πραγματικότητα. Σιγά-σιγά δείχνει η κατάσταση να ξεκαθαρίζει και να χωρίζεται η πλατεία στα 2. Στο χώρο μπροστά από τη Βουλή όπου κυριαρχούν οπαδικά συνθήματα, με έντονη ακροδεξιά ρητορική ("Πολιτικοί κουφάλες έρχονται κρεμάλες" ή "Πουτάνας γιοί πολιτικοί"), τα οποία σίγουρα δεν παραπέμπουν σε υγιές κίνημα ρήξης και ανατροπής αλλά στη θολούρα που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν ακροδεξιοί κύκλοι. Για να μην αναφερθούμε στην έκθεση Harley Που έλαβε χώρα το Σάββατο.
Ωστόσο, υπάρχει και το πρωτοφανές σκηνικό που στήνεται στο χώρο της πλατείας μετά τις 9 κάθε βράδυ. Εκεί πραγματοποιείται, καθημερινά, μια γνήσια λαϊκή συνέλευση όπου χιλιάδες κόσμου διατυπώνει τις απόψεις του με θάρρος, καταθέτοντας τα αιτήματά του τα οποία υποβάλλονται στην απαραίτητη κριτική ώστε να εξαχθούν από τους παρευρισκόμενους τα συμπεράσματα αλλά και να αρχίσει το κίνημα να αποκτά ξεκάθαρη πολιτική ταυτότητα. Η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη για τις μέρες μας και νομίζουμε ότι αξίζει να βρεθείτε σε μια τέτοια συνέλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.