Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Η συγκέντρωση ξαναγίνεται της μόδας

Η χθεσινή πολυπληθής διαμαρτυρία του ελληνικού λαού αποτελεί, σαφέστατα, ένα σταθμό στην προσπάθεια ανατροπής των πολιτικών που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια και εντάθηκαν μετά την υπαγωγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης. Αποτελεί σταθμό γιατί κινητοποιήθηκαν άνθρωποι που απαξίωναν τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις ισχυριζόμενοι ότι δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα. Είναι μεγάλη κατάκτηση η κατοχύρωση στη συνείδηση του κόσμου ότι μόνο με κινητοποιήσεις, συμμετοχή και δράση μπορεί να ανατραπεί η πολιτική που θέλε να ζούμε και να εργαζόμαστε ως σύγχρονοι δούλοι. Είναι αποφασιστικής σημασίας βήμα να ξαναγίνει η συγκέντρωση της μόδας. 

Σαφέστατα τα ερωτήματα που τίθενται σχετικά με τη συνέχεια και τους της προσπάθειας είναι εύλογα και περιμένουν απάντηση. Η απάντηση μπορεί να δοθεί μέσα από διαδικασίες όπως αυτή της ανοιχτής συνέλευσης που έλαβε χώρα χτες στο Σύνταγμα (φαντάζομαι και άλλου) όπου στήνονταν κύκλοι ελεύθερης συζήτησης. Με αυτό τον τρόπο είναι δυνατή η διατύπωση συγκεκριμένων αιτημάτων, με συγκεκριμένο στόχο. Σημαντικό, επίσης, είναι το γεγονός ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να αναδείξει και νέους ηγέτες που θα προκύψουν μέσα από αυτό το αυθόρμητο κίνημα οι οποίοι θα τύχουν ευρείας λαϊκής αποδοχής. Το εγχείρημα ξεκίνησε επιτυχημένα και δείχνει πολύ ενδιαφέρον. Θα είμαστε εκεί να το παρακολουθούμε και να το ενισχύουμε. Και μην ξεχνάμε "ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.