Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Εφιάλτης

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ


Ο θάνατος του 44χρόνου από 3 φονιάδες για μια κάμερα και ο βαρύτατος τραυματισμός του 31χρονου διαδηλωτή από την αστυνομία γράφουν με αίμα τον εφιάλτη που ζει αυτή η χώρα. Σε μια απεργιακή κινητοποίηση με συμμετοχή κόσμου δυσανάλογη της κατάστασης που ζούμε, στην οποία δεν συνέβησαν εκτεταμένα επεισόδια, η αστυνομία που θα έπρεπε να κυνηγάει τους φονιάδες του 44χρόνου έκρινε σκόπιμο να χτυπήσει αλύπητα τους διαδηλωτές. Κυκλοφορούν βίντεο στο Internet, όπως αυτό που παραθέτουμε παραπάνω, που δείχνουν την ωμότητα των χτυπημάτων των ανδρών των ΜΑΤ. Βέβαια, η ωμότητα δεν είχε διαφορά με το παρελθόν, δυστυχώς, σήμερα, τα αποτελέσματά της είναι εξαιρετικά δυσάρεστα.  
Οι ευχές όλων μας είναι το 31χρονο παλικάρι να κερδίσει τη μάχη που δίνει. Ωστόσο, είναι θέμα χρόνου να επαναληφθεί το περιστατικό. Δεν είναι δυνατόν η αστυνομία της χώρας το μόνο πράγμα που κάνει καλά να είναι η εκτόξευση χημικών και ο ξυλοδαρμός διαδηλωτών. Είναι ντροπή για όλους μας να έχουμε μια αστυνομία που αντί η στόχευση της να είναι το έγκλημα είναι το κίνημα. Είναι ντροπή τη μέρα που στέλνουν ένα διαδηλωτή στην εντατική και έχουν μετατρέψει το κέντρο σε αστυνομοκρατούμενη περιοχή, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής να δρουν ανενόχλητοι, δέρνοντας όποιον θεωρούν κατώτερό τους.
Οι συνθήκες που διαμορφώνουν οι κυβερνώντες δείχνουν εφιαλτικές και το μέλλον της χώρας ζοφερό. Ήρθε η ώρα να δράσουμε ως πολίτες που επιθυμούν να ζουν ειρηνικά και πολιτισμένα. Δεν θα σας πούμε τι πρέπει να κάνετε. Ο καθένας ξέρει, αλλά πρέπει να δράσουμε και να αντιδράσουμε με γνώμονα το κοινό καλό και όχι με τη σκέψη πως θα τη σκαπουλάρουμε. Αυτό μας τελείωσε. Δεν την γλυτώνει κανείς. Είναι επιτακτική η ανάγκη της οργάνωσης σε σωματεία, επιτροπές, κόμματα κλπ. Πρέπει να γίνουμε ενεργοί πολίτες εγκαταλείποντας την απάθεια. Ζούμε ιστορικές στιγμές και έχουμε όλοι την υποχρέωση να συμμετάσχουμε στη διαμόρφωση της ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.