Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ένα τόσο εύγλωττο έγκλημα

Η στυγερή δολοφονία του 44χρονου, τη μέρα που γεννήθηκε το παιδί του, για μια κάμερα σοκάρει και συγκλονίζει. Στην είδηση αποτυπώνονται τα τεράστια προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Η εγκληματικότητα οργιάζει με την αστυνομία θεατή, η οικονομική ανέχεια οδηγεί ανθρώπους στην εξαθλίωση που μπορεί να σκοτώσουν για μερικά ευρώ και μέσα σε όλα επωάζεται το αυγό του φιδιού.

Η αστυνομία με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας έχει ρόλο θεατή μπροστά στην εντεινόμενη αύξηση της εγκληματικότητας. Γιατί δεν μειώνεται ο αριθμός των αστυνομικών που υπηρετούν στα ΜΑΤ, που το μόνο που κάνουν είναι να καταστέλλουν διαδηλώσεις με ξύλο και χημικά, ώστε οι δυνάμεις αυτές να διατεθούν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας; Πότε, επιτέλους, η αστυνομία θα αλλάξει στόχευση και θα θέσει ως πρώτο στόχο το έγκλημα και όχι το κίνημα;
Βέβαια, η αύξηση της εγκληματικότητας δεν οφείλεται μόνο στη στόχευση της αστυνομίας. Το κύριο αίτιο είναι η συνεχώς εντεινόμενη εξαθλίωση των εργαζόμενων της χώρας. Κανένας δεν γεννιέται εγκληματίας, πολλοί όμως γίνονται από τη φτώχεια και την ανέχεια. Χωρίς αυτό να αποτελεί άλλοθι για τους εγκληματίες του συνανθρώπου μας, οι οποίοι θα πρέπει να συλληφθούν άμεσα και να τιμωρηθούν παραδειγματικά, η διόγκωση της εγκληματικότητας έχει κύρια αιτία τη φτώχεια. Αν δεν αντιμετωπιστεί η πτώχευση του ελληνικού λαού, αντίστοιχα εγκλήματα θα εμφανίζονται με όλο και περισσότερη συχνότητα. 

Η οικονομική κρίση πλήττει πρώτα και κύρια τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως οι μετανάστες οι οποίοι κατά χιλιάδες γκετοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας όπου συντελείται μια πραγματική ανθρωπιστική κρίση. Κάποιοι από αυτούς, όπως και Έλληνες πτωχεύσαντες, καταφεύγουν στο έγκλημα δημιουργώντας σκηνικό φόβου για τους κατοίκους της περιοχής. Το πρόβλημα σίγουρα δεν λύνεται με ξενόφοβες, ακροδεξιές φωνές που αναγάγουν σε δολοφόνους συλλήβδην όλους τους μετανάστες. Το πρόβλημα οξύνεται με αυτό τον τρόπο. Εγκλήματα κάνουν οι εγκληματίες ανεξαρτήτου εθνικότητας και χρώματος. Βέβαια, η απάθεια της πολιτείας στο ζήτημα δίνει το δικαίωμα στους υμνητές του Χίτλερ και των δοσιλογικών ταγμάτων ασφαλείας μιλώντας για την πατρίδα (επαναλαμβάνω οι υμνητές των ταγμάτων ασφαλείας) να δρουν ανενόχλητοι εξαπολύοντας πογκρόμ εναντίον όσων θεωρούν ότι είναι κατώτεροι από αυτούς. Σήμερα, οι "πατριώτες" της ΧΑ χτυπούν απροκάλυπτα μετανάστες εισβάλλοντας σε σπίτια.

Δυστυχώς, όσα είχε δημοσιεύσει το περιοδικό Επίκαιρα (Προβοκάτσια για να "κλείσουν στόματα") δείχνουν πολύ πιθανά.  Για να αποφύγουμε οποιαδήποτε παρερμηνεία δεν εννοούμε ότι το χθεσινό έγκλημα είναι προβοκάτσια. Είναι, όμως, κάτι που άφησαν να γίνει όσοι επιθυμούν τη σύγκρουση Ελλήνων - μεταναστών και με την απάθεια τους, δυστυχώς, είναι βέβαιο ότι  θα ξαναγίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.