Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Κουράγιο Γιάννη, θα βρεθεί ένα κομμάτι ψωμί και για σένα

Έκανα το λάθος σήμερα και είδα το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ. Οι τύποι που συμμετέχουν στην παρουσίαση του έχουν χάσει το μέτρο. Ξεκίνησε με το Μπάμπη να αφήνει υπονοούμενα (όπως είχε κάνει και την Παρασκευή) ότι η πρόβλεψη της Παπαρήγα για την επερχόμενη ελεγχόμενη χρεωκοπία γίνεται με στόχο να εξυπηρετήσει τα οικονομικά συμφέροντα που θα ικανοποιηθούν από την εξέλιξη αυτή. Την επόμενη φορά θα μας πει ότι στον Περισσό έχουν σορτάρει ελληνικά CDS. Τελοσπάντων, η αναφορά αυτή του Μπάμπη δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί εξοργιστική αλλά απλά γραφική και γελοία όπως ο εκφωνητής της.
Στη συνέχεια, όμως, η κα Κοσιώνη και η κα Μάνδρου παρουσίασαν το ρεπορτάζ που αφορούσε στην κήρυξη από το δικαστήριο ως παράνομης και καταχρηστικής της αυριανής 24-ώρης απεργίας που είχαν εξαγγείλει οι συνάδελφοι τους σε απάντηση των 15 απολύσεων που έγιναν την περασμένη εβδομάδα στο συγκρότημα Αλαφούζου. Το ρεπορτάζ δεν περιείχε καμία αναφορά στα αιτήματα της απεργίας. 
Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε στο τέλος. Καλεσμένος στο δελτίο ήταν ο πρόεδρος του ΣΚΑΙ, εφοπλιστής, Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος με ένα ιδιαίτερα σπαρακτικό τρόπο μας ενημέρωσε για τις δύσκολες ώρες που περνούν οι μεγαλοκαρχαρίες - ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, προσπαθώντας να δικαιολογήσει το γεγονός ότι ενώ το Νοέμβριο είχε επιβάλλει οριζόντια μείωση 10% στους εργαζόμενους στο ΣΚΑΙ (είπε μάλιστα ότι οι εργαζόμενοι αποδέχτηκαν τη μείωση) σήμερα κάνει απολύσεις τις οποίες είχε αποκλείσει όταν επέβαλλε τη μείωση. Σίγουρα, δεν έχει κανείς την απαίτηση, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεργολάβοι και όλα αυτά τα παράσιτα, να έχουν τιμή και λόγο (αν και τιμή,υψηλότερη ή χαμηλότερη, όλοι τους έχουν) αλλά η εμφάνιση του Αλαφούζου σε ρόλο Βασιλάκη Καϊλα προκαλεί και βέβαια νομίζω ότι επιβάλλεται η παρέμβαση του ΕΣΡ γιατί η άδεια τηλεοπτικού σταθμού δεν δίνεται για να κάνει ο κάθε εφοπλιστής το παιχνίδι του. Παράλληλα, θυμήθηκα την εκπομπή που έκανε ο Αλαφούζος παρέα με τον αρχιτσάτσο του Άρη Πορτοσάλτε τη μέρα που ο ΓΑΠ ανακοίνωνε από το Καστελόριζο την ένταξή μας στο μηχανισμό στήριξης. Είχε πει τότε ο εφοπλιστής κος Αλαφούζος ότι όλοι πρέπει να θυσιαστούμε για το καλό της πατρίδας. Να δω θυσιασμένους εφοπλιστές κι ας πεθάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.