Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Σημαντική απεργία, μήνυμα για το μέλλον

Κομβικής σημασίας η χθεσινή απεργία όσο και αν θέλουν πολλοί να την υποβαθμίσουν. Μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις με πρωτοεμφανιζόμενα κινηματικά χαρακτηριστικά. Κυριότερα είναι ότι έκλεισαν χιλιάδες εμπορικά καταστήματα και ότι μεγάλες συγκεντρώσεις έγιναν σε πολλές επαρχιακές πόλεις της χώρας. Ήταν η πρώτη φορά μετά το Μάιο που μια απεργία είχε τόσο μεγάλη επιτυχία. Έχουν, σήμερα, δημοσιευθεί πολλά άρθρα δημοσιογράφων, από αυτούς που χθες είχαν κρυφτεί σε κάποιο υπόγειο στα οποία γράφουν ότι δεν υπήρχε η επιτυχία που αναμενόταν, ο κόσμος δεν ξεσηκώθηκε κλπ.
Ασφαλώς και η προσπάθεια υποβάθμισης γίνεται εκ του πονηρού. Δεν είναι δυνατόν οι Ταλιμπάν του μνημονίου να στεναχωριούνται που χθες δεν έπεσε η κυβέρνηση. Ωστόσο, πρέπει να αντιληφθούμε, πολύ πιο έντονα μετά τα γεγονότα της Αιγύπτου, ότι το αίτημα να πέσει η κυβέρνηση είναι καιροσκοπικό σε σύντομο χρονικό διάστημα συμφέρον προς το σύστημα. Καιροσκοπικό γιατί οι συσχετισμοί δύναμης στην παρούσα φάση δείχνουν ότι η παρούσα κυβέρνηση θα αντικατασταθεί από μια χειρότερη κυβέρνηση, μάλλον,συνεργασίας. Απαιτείται συνέχεια της προσπάθειας και του αγώνα ώστε όταν έρθει η στιγμή της σύγκρουσης οι δυνάμεις της πλευράς μας να είναι τόσες που θα αφοπλίσουν το χέρι που θα μας σημαδεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.