Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ανυπακοή

Η χθεσινή απεργία των εργαζόμενων στα ΜΜΜ ήταν κομβικής σημασίας. Ήταν η πρώτη φορά που ένας τόσο μεγάλος κλάδος εργαζομένων δεν υπάκουσε τη δικαστική απόφαση που κύρηξε μια ακόμη απεργία παράνομη και καταχρηστική απαντώντας δυναμικά στην ποινικοποίηση των απεργιών. Το σπουδαίο του εγχειρήματος ήταν ότι την ανυπακοή δεν την έδειξε ένας κλάδος η πλειοψηφία του οποίου ανήκει στο ΠΑΜΕ αλλά ένας κλάδος την πλειοψηφία του οποίου ελέγχει η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ. 

Χιλιάδες εργαζόμενοι αψήφησαν τη δικαστική απόφαση αντιλαμβανόμενοι ότι οι φωνές περί νομιμότητας είναι κατευθυνόμενες και εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Άλλωστε και ο Μητσοτάκης, οι πολιτικές εκτιμήσεις του οποίου, όσο και αν διαφωνεί κανείς, είναι συνήθως εύστοχες, από το Μάιο είχε πει ότι "το αίτημα του ΣΥΝ για δημοψήφισμα είναι μια ανοησία. Το επικίνδυνο είναι το κάλεσμα του ΚΚΕ σε ανυπακοή." Το χθεσινό παράδειγμα είναι το πρώτο παράδειγμα ανυπακοής από ένα κλάδο πολύπλευρης κομματικής εκπροσώπησης. (Έχουν υπάρξει νωρίτερα αντίστοιχες περιπτώσεις ανυπακοής από τους ναυτεργάτες).Αυτό είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο και έρχεται σε συνέχεια του αιτήματος και της διεκδίκησης κατάργηση των διοδίων από χιλιάδες οδηγούς.
με αφορμή την ανάρτηση αυτή σχετικά με τον αγώνα των εργαζόμενων στις συγκοινωνίες θα ήθελα να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στον κ. Πορτοσάλτε. Ο κύριος Άρης, λοιπόν, όπως έμαθα χθες από συγγενικό πρόσωπο που άνηκε και στους απολυμένους της ΕΑΣ από το Μητσοτάκη, τότε επειδή προφανώς τα συμφέροντα του κ. Αλαφούζου ήταν ενάντια στην κυβέρνηση πρωτοστατούσε από μικροφώνου υπέρ των εργαζόμενων! Μάλιστα, σήμερα, το πρωί ο έλαβε κάποιο σχετικό μήνυμα από κάποιον ακροατή και ουσιαστικά απολογήθηκε για την τότε στάση του εξυμνώντας μάλιστα το Μητσοτάκη υποστηρίζοντας ότι είχε δίκιο τότε και τώρα δικαιώνεται. Αλαφουζολ....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.