Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Προληπτική μείωση μισθού!! Υπεγράφη η πρώτη επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση που προβλέπει μειώσεις μισθού 9%

Στη γαλακτοβιομηχανία Δράμας ΝΕΟΓΑΛ ΑΕ υπεγράφη η πρώτη ειδική επιχειρησιακή σύμβαση, βάσει του πρόσφατου νόμου. Προβλέπει μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατά 9% από την 1η Ιανουαρίου και για την επόμενη διετία. Η σύμβαση υπογράφτηκε ανάμεσα στην επιχείρηση και το επιχειρησιακό σωματείο.

Στη συνοδευτική αιτιολογική έκθεση υποστηρίζεται ότι «η μείωση των αποδοχών κατά 9% κρίθηκε ότι είναι εύλογη για να αποφευχθεί η αύξηση τιμής των προϊόντων της εταιρείας και η περαιτέρω μείωση της ανταγωνιστικότητάς της και προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας στις νέες συνθήκες της αγοράς» (αύξηση ΦΠΑ, σκληρός ανταγωνισμός, μείωση τζίρου).

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΟΓΑΛ Χριστόφορος Σεβαστίδης ανέφερε πως η υπογραφή της σύμβασης, δεν υπαγορεύτηκε από κάποια οικονομική ανάγκη της επιχείρησης, η οποία μάλιστα προβλέπεται να κλείσει τη χρήση 2010 με κερδοφορία.
«Η συμφωνία υπεγράφη προληπτικά, γιατί η επιχείρηση διαβλέπει το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, που σίγουρα θα είναι δύσκολο. Πρέπει να αποφευχθεί η αύξηση της τιμής των προϊόντων της εταιρείας και η μείωση της ανταγωνιστικότητάς της και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση τής λειτουργίας της στις νέες, δύσκολες, συνθήκες της αγοράς.

Από την μεριά της ΓΣΕΕ περιορίστηκε να ζητήσει να γίνουν νόμιμα οι διαδικασίες. Οι εξελίξεις αυτές είναι σίγουρο τι θα φέρουν ραγδαίες εξελίξεις αφού ήδη δεκάδες επιχειρήσεις ακόμα και αυτές που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα επικαλούμενες την ανταγωνιστικότητα θα προσχωρούν σε μειώσεις μισθών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.