Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Με τα όπλα τούς έβαλαν στα καράβια

Αναδημοσιεύουμε από το σημερινό "Ριζοσπάστη" ένα ρεπορτάζ που φανερώνει τη δημοκρατία στην οποία ζούμε.

Την Δευτέρα, 29 Νοέμβρη, το μεσημέρι οι ναυτεργάτες επιβάλλουν και τέταρτη 48ωρη. Η κυβέρνηση σε μια ύστατη προσπάθεια να ανακόψει την απεργία, επέβαλε το απόγευμα της ίδιας μέρας το έσχατο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης.
Το λιμάνι του Πειραιά έγινε τόπος συγκέντρωσης εργαζομένων της στεριάς, μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών, γυναικών, όπου κατέφτασαν μετά από συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στην πλατεία Καραϊσκάκη. Στον καταπέλτη του «ΚΡΗΤΗ ΙΙ», μετά από την απαίτηση των ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, γίνεται έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής όπου αποφασίστηκε η συνέχιση της απεργίας.


Ταυτόχρονα, το λιμάνι του Πειραιά άρχισε να ζώνεται από δυνάμεις καταστολής, αμέτρητες κλούβες των ΜΑΤ και των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού. Αρχισαν να αποκλείουν τμήματα του λιμανιού, εγκλωβίζοντας τους απεργούς ναυτεργάτες.

Στην Ακτή Ξαβέρη στήνεται ολόκληρη επιχείρηση, για να αναγκάσουν το πλήρωμα του «ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ» να επιβιβαστεί στο πλοίο για να παραλάβει τα φύλλα της επιστράτευσης, τα οποία ναυτεργάτες τα σκίζουν μπροστά στους λιμενικούς. Κομάντος του Λιμενικού και δυνάμεις της Αστυνομίας δε δίστασαν να προτάξουν ακόμα και τα όπλα σε βάρος απεργών ναυτεργατών, προκειμένου να μπουν στο πλοίο. Το ΦΑΙΣΤΟΣ τελικά απέπλευσε χωρίς επιβάτες και με συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων. Τα 15 τζιπ της αστυνομίας ήταν το μοναδικό του φορτίο!

Τα τζιπάκια της αστυνομίας ταξιδεύουν μέσα στο ΦΑΙΣΤΟΣ
Ανάλογες σκηνές είχαν αρχίσει να εκτυλίσσονται σε ολόκληρο το λιμάνι, προκειμένου να αναγκάσουν τα πληρώματα να μπουν στα πλοία. Μπροστά σε αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση και με δεδομένο ότι η πλειοψηφία της ΠΝΟ, παρά την απόφασή της για συνέχιση της απεργίας, ήταν εξαφανισμένη, στην ουσία είχε ταχθεί απέναντι από τους ναυτεργάτες, λήφθηκε η υπεύθυνη απόφαση από τις ταξικές δυνάμεις για ανασύνταξη των δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.