Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

"Από Σεπτέμβρη θα γίνει χαμός"

Τα μπάνια του λαού τελείωσαν και μαζί με αυτά τελείωσε και μια μικρή παρένθεση λίγων ημερών που μας έδωσε το δικαίωμα να χαρούμε τις ομορφιές της πολύπαθους χώρας μας. Επιστροφή στην καθημερινότητα και στο μαύρο σκηνικό που στήνει η κυβέρνηση και οι ντόπιοι και οι ξένοι πάτρωνές της. Στις 15 μέρες που βρεθήκαμε στην επαρχία ακούγαμε το διαδεδομένο πλέον "από Σεπτέμβρη θα γίνει χαμός". Βέβαια, η φράση αυτή για τον καθένα έχει διαφορετικό νόημα. Άλλοι εννοούν ότι θα γίνει χαμός από λουκέτα και απολύσεις εργαζομένων. Άλλοι εννοούν ότι θα παρθούν και άλλα πιο σκληρά μέτρα. Άλλοι πάλι προαναγγέλλουν λαϊκή εξέγερση. Οι περισσότεροι, ωστόσο, αναφέρονται σε όλα τα παραπάνω. 
Οι πρώτες ενδείξεις μετά την επιστροφή του φερόμενου ως πρωθυπουργού από τις ολιγόμηνες διακοπές του είναι ότι ο χαμός από λουκέτα, απολύσεις και νέα σκληρά μέτρα είναι βέβαιος. Εταιρίες και καταστήματα καθημερινά κλείνουν οδηγώντας στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους. Υπάλληλος του ΟΑΕΔ μας είπε ότι οι απολύσεις του διημέρου 30 & 31 Ιουλίου είναι οι περισσότερες που έχει ζήσει στη δεκαετή καριέρα του. Το επικαιροποιημένο μνημόνιο καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις (ναι κάνει αυτό το οποίο ο Λοβέρδος  διέψευδε γελώντας με απαξιωτικό ύφος όταν τον ρωτούσαν το Μάιο αν θα τις καταργήσει). 
Για εκείνους που πιστεύουν ότι θα γίνει χαμός και από την λαϊκή αντίσταση δεν έχουμε ενδείξεις κατα πόσον θα επιβεβαιωθούν. Οι ενδείξεις μέχρι σήμερα δεν μας κάνουν α αισιοδοξούμε ότι μπορεί να υπάρξει ένα οργανωμένο κίνημα ανατροπής της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Το ραντεβού της ΔΕΘ μακάρι να μας διαψεύσει, ωστόσο, όσο οι Παναγόπουλοι κουμαντάρουν τη ΓΣΕΕ οι ελπίδες είναι λίγες. Μακάρι να διαψευσθούμε και ο ελληνικός λαός να βάλει τέλος στην προσπάθεια υποδούλωσης και εξαθλίωσης του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.