Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Απλά μαθήματα ζωολογίας

Αναδημοσιεύουμε από το ιστολόγιο http://www.varometro.net/blog  μια ενδιαφέρουσα ανάλυση για τον κ. Πάγκαλο.
 
Δάγκας (ο) – Επιστημονική ονομασία: Dagas Hellenicus Domesticus της οικογένειας των Μαστοφόρων Φασιστοειδών. Θηλαστικό που συναντάται αποκλειστικά στον Ελληνικό χώρο και παρεπιδημεί σε υπουργικούς θώκους και κυβερνητικές θέσεις. Ο ψευτο-τσαμπουκάς, η θρασυδειλία, η ψευδολογία, η συκοφάντηση, η εμπάθεια, η αυθάδεια, η αμετροέπεια, οι παλινωδίες, αποτελούν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Δάγκα του οποίου το κέντρο του εγκεφάλου που ευθύνεται για τα συναισθήματα της ντροπής, της ευθιξίας, της “τσίπας”, του φιλότιμου, είναι ανενεργό.

Μπορεί για παράδειγμα να “γαυγίσει” και να βάλει “την ουρά στα σκέλια” μέσα στην ίδια μόνο πρόταση! “Πήραν τον ελληνικό χρυσό που βρισκόταν στην Τράπεζα της Ελλάδος, πήραν τα ελληνικά χρήματα και ποτέ δεν τα επέστρεψαν. Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει κάποια στιγμή να αντιμετωπιστεί. Δεν λέω ότι αναγκαστικά πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα, αλλά πρέπει τουλάχιστον να πουν ευχαριστώ.” (BBC, 24/02/10).
Μπορεί να δηλώσει πως θα αποχωρήσει από την πολιτική αν το ΚΚΕ δεν συνδέεται με τον Γερμανό και να μην φέρει ποτέ στοιχεία που αποδεικνύουν το αντίθετο, ζητώντας δε από το ΚΚΕ να αποδείξει εκείνο ότι δεν είναι ελέφαντας: “Αν αποδειχθεί ότι ποτέ δεν επένδυσε το ΚΚΕ έμμεσα ή άμεσα στον “Γερμανό”, τότε θα ζητήσω συγγνώμη από το ΚΚΕ και θα φύγω από την πολιτική ζωή του τόπου. Αυθωρεί και κατησχυμένος.“.
Μπορεί να δηλώσει τα μύρια όσα για τον Γ. Παπανδρέου και μετά να αναλάβει αντιπρόεδρος στην κυβέρνησή του: “Εγώ δεν θεωρώ ότι ο κ.Παπανδρέου έχει τα προσόντα να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας (…) θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν τον θεωρώ κατάλληλο για να γίνει πρωθυπουργός, ασχέτως αν είναι σήμερα πολύ της μόδας ο κ. Παπανδρέου. Πιστεύω επιπλέον και για λόγους αισθητικούς ότι θα είναι απαράδεκτη εξέλιξη, θα είναι παλινδρόμηση, αν η χώρα πάει πίσω προς τον ανιψιό του ενός και το γιο του άλλου. Το βασικό επιχείρημα αυτών που προωθούν τον κ. Παπανδρέου είναι ότι τ’ όνομά του ενώνει. Εγώ δε δέχομαι να με ενώσει με κανέναν άλλο ένα όνομα (…). Ο Παπανδρέου, με συγχωρείτε που διαφωνώ τόσο πολύ με το συρμό, δεν είναι.” (Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, 16/09/2001).
Μπορεί να πει σε πρωινή εκπομπή στην Τηλεόραση του ΑΝΤ1 το απίστευτο ψεύδος πως “ο Ριζοσπάστης τον έχει αποκαλέσει ομοφυλόφιλο” την στιγμή που όλα τα φύλλα της εφημερίδας είναι στην διάθεση του οποιουδήποτε να διαπιστώσει αν ισχύει κάτι τέτοιο.
Μπορεί να παραδίδει έναν άνθρωπο στα νύχια του Τουρκικού καθεστώτος και κατά συνέπεια στην φυλακή και ίσως στον θάνατο και μετά να δηλώνει: “Είμαι υπερήφανος για τον τρόπο που χειρίστηκα το ζήτημα, γιατί απάλλαξα τη χώρα από μία τρομακτική περιπέτεια.“.
Μπορεί να δέχεται το “γκριζάρισμα” των Ιμίων και μετά να σφυρίζει αδιάφορα στην αποκάλυψη των Έλλις και Ιγνατίου στο βιβλίο “Ίμια – Τα απόρρητα τηλεγραφήματα των Αμερικανών”: “Το “θανάσιμο μυστικό” κρατούνταν ως επτασφράγιστο μυστικό μέχρι τώρα, γιατί μας λέγανε φύγαμε και πήραμε τη σημαία μας ΑΠΛΑ για να εκτονωθεί η κρίση και ότι μπορούμε ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ να ξαναπάμε στρατό ή σημαία γιατί οι δυο αυτές νησίδες(βράχια) είναι ελληνικές όπως ήταν μέχρι την κρίση του 1996. ΤΩΡΑ πληροφορούμαστε ότι ο Θ.Πάγκαλος μαζί με τον Κ.Σημίτη – ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΣΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΠΑ – συμφώνησαν να φύγουμε από τα ΙΜΙΑ και να τερματιστεί η κρίση, υπό την προϋπόθεση ότι ΔΕΝ θα ξαναγυρίσουμε στα ΙΜΙΑ!“.
Θα μπορούσαν να λεχθούν πολλά για τον Δάγκα, το σπάνιο αυτό είδος που “κοσμεί” την πολιτική στον τόπο μας τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά νομίζω πως αρκεί να σημειώσουμε πως αποτελεί αντικείμενο λατρείας και θαυμασμού (εκφρασμένου πολλές φορές και δημόσια) για τον Γιώργο Καρατζαφέρη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.