Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Από τους εθνικόφρωνες στους νομιμόφρωνες

60 χρόνια μετά το κράτος των εθνικοφρώνων, η Ελλάδα μετατρέπετε σε κράτος των νομιμοφρώνων. Οι εφοπλιστές ζητούν από το κράτος να εφαρμόσει το νόμο τους και να χτυπήσουν τους απεργούς ναυτεργάτες, η απεργία των οποίων για μια ακόμη φορά κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική. Επικαλούνται το δικαίωμα ων ταξιδιωτών και την αγωνία των νησιωτών. Είναι προκλητικοί. Το δικαίωμα αυτό το ξεχνούν το χειμώνα που αφήνουν εβδομάδες ολόκληρες νησιά δίχως πλοίο ή ακόμα και το καλοκαίρι που στέλνουν στην άγονη γραμμή τα σαπάκια τους. Αλήθεια πόσοι εφοπλιστές έχουν δικασθεί μετά από ναυάγια πλοίων τους;
Αύριο, λοιπόν,στο λιμάνι πρέπει να πάμε μόνο για συμπαράσταση. Δεν υπάρχει πλέον δικαιολογία. Ο κ. Πεταλωτής, σήμερα, εξήγγειλε πάγωμα μισθών για 3 χρόνια και στον ιδιωτικό τομέα. Η συμμετοχή στην αυριανή απεργία και η συμπαράσταση στους ναυτεργάτες είναι υποχρέωση όλων μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.