Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Η κυβέρνηση έχει χάσει τη δεδηλωμένη

Η κυβέρνηση της χώρας δείχνει να έχει αποδεχθεί ότι πλέον δεν κατέχει την πλειοψηφία στη βουλή. Νομοθετεί με προεδρικά διατάγματα διστάζοντας να περάσει από το κοινοβούλιο το νόμο που διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, επιβάλλοντας συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Το νομοσχέδιο, δηλαδή, που αλλάζει τις συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων, που είναι πολύ πιο σημαντικό και επαχθές από ένα νομοσχέδιο που περιορίζει το εισόδημα, η κυβέρνηση φοβάται να το εγκρίνει η βουλή στην οποία θεωρητικά έχει άνετη πλειοψηφία. Η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί πριν γίνουν νόμοι του κράτους το εργασιακό και το ασφαλιστικό έκτρωμα.

Σίγουρα, αυτό δεν εξασφαλίζει τίποτα γιατί η χώρα είναι όμηρος στα χέρια των οικονομικών τρομοκρατών της ΕΕ και του ΔΝΤ. Η πτώση ωστόσο της κυβέρνησης θα είναι ένα πρώτο πολύ σημαντικό βήμα. Αν αυτό γίνει με αφορμή τα δύο αυτά νομοσχέδια η επόμενη κυβέρνηση, που κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθεί τη ίδια γραμμή, θα είναι πολύ δύσκολο να περάσει αντίστοιχα μέτρα. Επίσης, θα στείλει ένα μήνυμα αντίστασης σε ΕΕ και ΔΝΤ. Οι κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών είναι οριακές. Πρέπει να γίνουν ιστορικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.