Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Όταν αναλαμβάνουν "Δράση"

Μετά από πολύ καιρό διαβάσαμε, σήμερα, μια είδηση για το κόμμα του κ. Μάνου. Η "Δράση", λοιπόν, κατέθεσε σήμερα μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την οποία ζήτησε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες της διοίκησης του ΠΑΜΕ για την οργάνωση και το συντονισμό παράνομων πράξεων, στις οποίες έχουν επιδοθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα μέλη του ΠΑΜΕ ανά την Ελλάδα (κατάληψη λιμανιού, ξενοδοχείων, Ακροπόλεως, κ.λπ). Η ενέργεια αυτή, ενός κόμματος που θα του ταίριαζε περισσότερο ο τίτλος αδράνεια, ...
έρχεται να προστεθεί στα συνεχή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών και στις δηλώσεις πολιτικών όπως ο Καρατζαφέρης που, ιδιαίτερα μετά τη μεγαλειώδη απεργία της 5ης Μαΐου, προσπαθούν να αμαυρώσουν με κάθε τρόπο τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Ωστόσο, η "Δράση" προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα. Επιδιώκει να ποινικοποιήσει τους αγώνες των εργαζομένων. Παρατηρούμε, δηλαδή, μια κλιμάκωση  αυτό είναι το επικίνδυνο. Δεν θα πρέπει οι εργαζόμενοι, ακόμα και όσοι διαφωνούν με τις ενέργειες του ΠΑΜΕ, να αντιμετωπίσουν αυτή τη συντονισμένη επίθεση ως πρόβλημα που αφορά το ΠΑΜΕ. Αφορά όλους όσους αντιδρούν στην υιοθέτηση των μέτρων του ΔΝΤ και της ΕΕ. Είναι ευθεία βολή εναντίων του κινήματος που φάνηκε να γεννιέται την περασμένη Τετάρτη και θα πρέπει να το επιβεβαιώσει στην απεργία της 20ης Μαϊου. Για αυτό, λοιπόν, στη "Δράση" απαντάμε με αντίδραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.