Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι;

Η σημερινή απεργία είχε ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, σε σχέση με τις προηγούμενες. Σήμερα, δεν απήργησαν οι δημοσιογράφοι. Το έκαναν, λέει, για να καλυφθούν και να προβληθούν οι κινητοποιήσεις. Το πρωι άνοιξα το ραδιόφωνο να ακούσω πως ξεκίνησε η απεργιακή ημέρα. Ο Πορτοσάλτε στο γνωστό μοτίβο "Καταστρέφουν τη χώρα οι απεργοί.". Σκέφτηκα: "Εντάξει, Πορτοσάλτε είναι". Γυρνώντας, από τη διαδήλωση αναζήτησα στο internet πληροφορίες για τη συμμετοχή του κόσμου στις συγκεντρώσεις, για τη συνθηματολογία, για το ποσοστό συμμετοχής, για το αν έγινε και που περιφρούρηση. Μπαίνω στο site του ΔΟΛ διαβάζω πρώτο τίτλο "Νέο χαμηλό έτους στο χρηματιστήριο".  Μπαίνω στο e-go διαβάζω "Βουδίστρια σεξοβόμβα συγγραφέας". Μπαίνω στη zougla του Ταρζαν διαβάζω "Κινέζικο "Σωσίβιο" ". Μπαίνω στο site του ΣΚΑΙ "Χαμηλό βαρομετρικό στις αγορές". Μπαίνω στο site της Ελευθεροτυπίας "Ψάχνουν τη σκια τους" αναφερόμενοι στην υπόθεση Γκερέκου.
Εξοργίστηκα. Καλύτερα να είχαν απεργήσει. Το μόνο που προσέφεραν είναι να σκεφτούν όσοι δεν συμμετείχαν ότι δεν θα είχε και πολύ κόσμο για να μην το προβάλλουν. Η μικρή κάστα που ελέγχει τις πιο δημοφιλείς πηγές πληροφόρησης λειτουργούν ως Αλήτες, Ρουφιάνοι, Δημοσιογράφοι. Διψούν για αίμα και βια. Σκεφτείτε τι έγινε στην προηγούμενη απεργία που είχε χυθεί αίμα αθώων ανθρώπων. Φιμώνουν και συκοφαντούν τον αγώνα των εργαζόμενων. Πρέπει να σπάσουμε την ομερτά.Αναζητήστε και διαφημίστε εναλλακτικές πηγές πληροφόρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.