Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

«Αυτό που συνέβη με την Ελλάδα είναι επικού μεγέθους κλοπή».

Αυτό που συνέβη με την Ελλάδα είναι επικού μεγέθους κλοπή». Αυτό τονίζει σε άρθρο του το Βρετανικό ιστορικό περιοδικό «New Statesman».
Στο ενδιαφέρον του κείμενο αναφέρετε μεταξύ άλλων «Η Ελλάδα είναι απλώς ο μικρόκοσμος ενός σύγχρονου πολέμου που μπορεί να μην ονομάζεται ταξικός, αλλά σπέρνει τον πανικό σε όλους τους φορείς του πλούτου…
Η Ελλάδα είναι μισητή ακριβώς για την αντίσταση που προβάλλει. Αυτή αποτελεί ανάθεμα για τους Ευρωπαίους τραπεζίτες και θεωρείται ανάσχεση στην ανάγκη του γερμανικού κεφαλαίου να ελέγξει όλες τις αγορές την επαύριον της προβληματικής γερμανικής επανένωσης».
Και συμπληρώνει: «Ευτυχώς οι Ελληνες ξέρουν ποιος είναι ο εχθρός τους και θεωρούν ότι βρίσκονται, για μια ακόμη φορά, στην Ιστορία τους υπό ξένη κατοχή. Ομως σηκώνονται ξανά όρθιοι με μεγάλο κουράγιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.