Κυριακή 16 Μαΐου 2010

"Αφεντικά και δούλοι,σκατά γενίκαμ' ούλοι"

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ μας πληροφόρησε ότι τη λύση για τη χώρα μπορεί να τη δώσει μόνο αυτός και η παρέα του. Εξαπολύοντας μια άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον των πολιτικών κομμάτων, αυτοανακηρύχθηκε σωτήρας της χώρας. Ο πολιτικός κόσμος αντέδρασε σύσσωμος, ωστόσο, ο κ. Δασκαλόπουλος εκμεταλλευόμενος τη δυσαρέσκεια της πλειοψηφίας της κοινωνίας για τους πολιτικούς και τα κόμματα φαντάζει, στα μάτια πολλών, ως το αξιόπιστο αντίπαλο δέος. Δυστυχώς, η στάση του δεν είναι προϊόν προσωπικής φιλοδοξίας, αλλά από όσα μπορούμε να αντιληφθούμε, δημοσιοποίηση, για πρώτη φορά, της θέλησης των μεγαλοεπιχειρηματιών της χώρας να αναλάβουν την ευθύνη διακυβέρνησης. Η ευκαιρία τους δόθηκε από την απαξίωση του πολιτικού κόσμου που επέφερε η προσφυγή μας στο ΔΝΤ. 

Ωστόσο, καλό θα ήταν να πει κάποιος (ποιος άραγε;) στον κ. Δασκαλόπουλο ότι οι πολίτες κατηγορούν τους πολιτικούς για διαφθορά η οποία όμως δεν συνίσταται στο άνοιγμα του δημόσιου ταμείου και την υπεξαίρεση του περιεχομένου του. Κυρίως, η διαφθορά συνοδεύεται από εξυπηρέτηση φιλικών, προς τους πολιτικούς, επιχειρηματικών συμφερόντων. Στην εξυπηρέτηση αυτή ο πλέον οφελειμένος δεν είναι ο πολιτικός αλλά ο επιχειρηματίας. Δεν είναι δυνατόν, λοιπόν, οι μεγαλοεπιχειρηματίες που εκμεταλλεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια τη διαφθορά των πολιτικών μας για να μεγιστοποιήσουν τον πλούτο τους να παρουσιάζονται ως υγιής δύναμη. Αυτό, βέβαια, θα πρέπει πρώτα από όλους να το έχουν στο μυαλό τους οι εργαζόμενοι που δείχνουν θετικοί σε ένα ενδεχόμενο επιβολής μιας νέας 7-ετίας επιχειρηματιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.