Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Η χρυσή ευκαιρία των Ελλήνων

Aναφερόμενος στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Όλι Ρέν δήλωσε πως η χρεοκοπία της Ελλάδας θα παρέλυε το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα και θα προκαλούσε μια παγκόσμια ύφεση. Σε άρθρο του στο φινλανδικό εβδομαδιαίο περιοδικό Suomen Kuvalehti, το οποίο δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, ο κ. Ρεν υπογραμμίζει ότι οι αμερικανικές αρχές δεν γνώριζαν τον Σεπτέμβριο του 2008 σε τι θα οδηγούσε η χρεοκοπία της επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers.
«Η συνέπεια ήταν ότι το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα παρέλυσε με τέτοιο τρόπο που οδήγησε στην μεγαλύτερη παγκόσμια ύφεση από την δεκαετία του 1930. Οι συνέπειες από μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα ήταν παρόμοιες, αν όχι χειρότερες», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφαγκ Σόιμπλε μιλώντας την Παρασκευή στην γερμανική Κάτω Βουλή, τόνισε πως όλοι οι ηγέτες συμφωνούν ότι θα ήταν «καταστροφικό να αφεθεί η Ελλάδα να χρεοκοπήσει».
Ο ίδιος τόνισε πως οποιαδήποτε εναλλακτική λύση για το πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα θα ήταν πιο ακριβό για τους γερμανούς φορολογούμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια, συχνά, αργούν να δημοσιευθούν γιατί πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ότι δεν είναι υβριστικά ή διαφημιστικά (κανένας άλλος έλεγχος δεν γίνεται) και επειδή το blog δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το "ψώνιο" μας, ελέγχονται μόνο μια φορά τη μέρα.